Festivals Muziek
woensdag 7 december 2022 - zondag 11 december 2022

Art Machines Festival

ART MACHINES Festival

Praktische informatie

De Havenloods
Nijverheidsweg 6
3534 AM Utrecht Bekijk locatie

De Machines komen eraan: niet om ons te verdringen, maar om samen met ons kunst te maken, met ons te werken, met ons te dansen. Het ART MACHINES Festival is er om jouw relatie met de robots, de glitches, de algoritmes te verzoenen. Van 7 tot 11 december verandert de Havenloods in een interactieve tentoonstelling voor het hele gezin: maak een wandeling, eet een hapje, verleg je creatieve grenzen.

De meeslepende kunsttentoonstelling is elke avond open om je zintuigen te prikkelen. Ervaar de wisselwerking tussen wind en geluid in de machine van Media Art-pionier Edwin van der Heide, of vorm jezelf om tot een gigantisch wezen in de projectie van Marpi Studio. Verder zijn er werken te zien van Yehwan Song, Katpatat en jonge makers uit ons ontwikkelingsprogramma ReCoding. Hiernaast is er een filmavond, een meeslepend concert en een nieuwe editie van de Algorave om je avonden te vullen met betoverende audiovisuele wonderen. Wil je meer weten over hoe je zelf grensverleggende digitale kunstwerken kunt maken? Gedurende het hele festival zijn er workshops, lezingen en rondleidingen voor professionals en beginners van alle leeftijden.

Het randprogramma:

  • 7-11 dec – Tentoonstelling
  • 8-9 dec 14:00 – 17:00 – ITERATIONS: Creative Coding Symposium met lezingen en workshops voor studenten en professionals
  • 8 dec 20:30 – 23:00 – Movienight in samenwerking met Hoogt on Tour & LIMA
  • 9 dec 20:30 – 23:00 – AV-Optredens
  • 10 dec 22:00 – 02:00 – Algorave
  • 10-11 dec 12:00 – 16:00 – Workshops voor jongeren (12+)

Prijs: tentoonstelling op donatie basis, prijzen van evenementen wisselen. Van-tot prijs: 1 – 40 euro

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief