Theater
vrijdag 16 december 2022 - zaterdag 17 december 2022

Maria Maria Maria

Veenfabriek Maria Maria Maria vr 16 & za 17 december
foto: Isabelle Renate la Poutré

Praktische informatie

Theater Kikker
Ganzenmarkt 14
3512 GD Utrecht Bekijk locatie
€ 9,00 - € 18,00

Een wonderlijke vertelling over de bekendste Moeder ter wereld en haar kinderen. Vol inspiratie, twijfel, troost en muziek.

Jacobien Elffers speelt Maria. De Moeder van iedereen. Begeleid door muzikanten vertelt ze over haar leven en dat van haar kinderen. Geïnspireerd op de verhalen uit de Bijbel en de Koran, persoonlijke verhalen van de muzikanten en liederen over bizarre middeleeuwse wonderen. Er is best een kans dat er dingen zijn waar je om moet lachen, of waar je boos van wordt. Hopelijk blijft er tijd over voor vragen. Hoe is het om al tweeduizend jaar in het middelpunt van de aandacht te staan? Waar doe je goed aan?

De muzikanten van de Veenfabriek laten zich voor MARIA MARIA MARIA inspireren door een rijke historie aan Marialiederen uit de middeleeuwen en het vroege christendom. Van de 13de eeuwse Cantigas de Santa Maria uit Spanje die vertellen over de opzienbarende wonderen van Maria, tot aan oude Marialiederen uit Syrië in het Aramees, de taal waarin Jezus sprak. Als moderne pelgrims feesten, dansen en spelen de muzikanten voor de Moeder. Met percussie, electronica, gitaar, klarinet, trombone, altviool en de betoverende zang van de Marokkaanse zanger Anass Habib.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief