Muziek
donderdag 1 december 2022

Centraal Laat: EKKO x Double Act

Centraal Laat: EKKO x Double Act

Praktische informatie

Centraal Museum
Agnietenstraat 1
3512 XA Utrecht Bekijk locatie
€ 6,50 - € 11,00

Een avond vol muziek, optredens en workshops in het Centraal Museum.

Centraal Laat is hét avondconcept van het Centraal Museum. Op een aantal donderdagavonden per jaar kun je door de museumzalen dwalen en jezelf tot in de late uurtjes verliezen in performances, muziek, lezingen en andere culturele happenings in en rond het museumgebouw. Deze editie wordt in samenwerking met poppodium EKKO georganiseerd. In het teken van Double Act worden al dan niet voor de hand liggende dwarsverbanden blootgelegd. Een avond vol met verrassende muzikale samenwerkingen, verrijkende workshops en grensverleggende spoken word. 

EKKO is een vooruitstrevend cultuurpodium in Utrecht met aandacht voor een breed spectrum aan live-muziek, clubnachten en spoken word. EKKO geeft een plek aan de popculturele ontwikkelingen van het moment, is een kleinschalige club die zowel in de breedte als in de diepte een dansprogramma neerzet, en biedt daarnaast ruimte aan visuele kunst, spoken word en hybride kunstvormen. Voor deze editie is er een programma samen met EKKO opgesteld.

In de expositieruimtes zie je artiesten aangesloten bij Mensen Zeggen Dingen, te midden van de monumentale videokunst dragen zij spoken word voor. Culture Shock brengt artiesten bij elkaar met verschillende achtergronden, om zo verrassende muzikale ontmoetingen teweeg te brengen. Tijdens Centraal Laat treden verschillende duo’s op. Tenslotte kun je ook meedoen aan workshops die speciaal  voor de tentoonstelling ontwikkeld zijn en aansluiten bij mini-tours door Double Act.

Early bird: €6,50, regulier: €11, Museumkaart, ICOM en We Are Public: gratis

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief