Cabaret
vrijdag 21 april 2023

Cabaretpodium: Boban Braspenning

Cabaretpodium: Boban Braspenning
foto: Merlijn Doomernik

Praktische informatie

Parnassos Cultuurcentrum
Kruisstraat 201
3581 GK Utrecht Bekijk locatie
€ 10,00 - € 16,00

Op vrijdag 21 april staat Boban Braspenning bij Parnassos op de planken. Boban is een kersvers cabarettalent. Als winnaar van het Groninger Studenten Cabaret Festival, bestormt hij de theaters met zijn debuutvoorstelling: Boompje Beestje. Een muzikale cabaretshow over woningnood.

Over Boompje Beestje
Boban schreef deze voorstelling (geheel in stijl) vanuit zijn studentenkamer, waar hij noodgedwongen is blijven hangen. Omdat hij is afgestudeerd op Economie en Ethiek, moet Boban het in Boompje Beestje óók over economische ongelijkheid en financiële fratsen van vermogenden hebben. Opgegroeid aan de periferie van de kak, kan hij niet anders dan zich daar dubbelzinnig toe verhouden.

Boban Braspenning
Boban Benjamin Braspenning is geboren met een artiestennaam – hij móest dus wel het podium op. Daar heeft hij zich lang tegen verzet. Hij ging naar de Universiteit Utrecht en loopt stage bij zowel Follow the Money als het Financieele Dagblad. Alles om maar geen cabaretier te hoeven worden.

Maar zodra Boban virale studentenliedjes over studieschuld begint te schrijven, gaat het van kwaad tot erger. Hij krijgt de smaak te pakken, maakt een kinderboek over banken en mag dit – tot overmaat van ramp – óók nog eens voordragen in een uitverkocht Carré! Daarmee is het einde zoek. In 2021 wint hij de jury- en publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief