Muziek
zondag 26 maart 2023

I Won’t Cry Festival: Nina Nastasia

I Won’t Cry Festival w/ NINA NASTASIA (USA – Touch & Go) + ZEA + Freschard & Stanley Brinks (Herman Dune) + Ismena

Praktische informatie

dB's Studio
CAB-Rondom 100
3534 BE Utrecht Bekijk locatie
€ 15,00
Datum zo 26 mrt
Tijd 19:30 - 22:30

Nina Nastasia keert na een afwezigheid van twaalf jaar terug met een uiterst sober, zeer persoonlijk en vaak donker album, dat laat horen dat de singer-songwriter uit New York nog altijd bijzondere muziek maakt.

Na een heel heftige periode in haar leven waarin Kennan Gudjonsson, die niet alleen haar partner was, maar ook haar producer en muzikale compagnon, een einde aan zijn leven maakte*, werd het heel stil rondom deze magnifieke artiest. Haar laatste album Outlaster dateert van 2010 maar bijna uit het niets was daar in 2022 opeens de opvolger Riderless Horse dat uit is op Touch & Go en werd geproduceerd door haar vaste muzikale vennoot Steve Albini.

Dat het leven zijn sporen nalaat was altijd al te horen op de albums van Nina Nastasia maar op deze laatste plaat zijn haar liedjes in al hun naakte essentie en urgentie zo mogelijk nog soberder neergezet door Albini.

* noot, gezien de referentie aan zelfdoding in deze beschrijving willen we je wijzen op 0800 – 0113 voor hulp bij zelfmoordgedachten.

Kort nadat dB’s bekend maakte dat Nina Nastasia komt spelen, stuurde Arnold de Boer aka ZEA (en frontman van The Ex), een mailtje of hij als groot liefhebber van Nina Nastasia de support mocht verzorgen.

Daarnaast komen ook Freschard & Stanley Brinks. Afgelopen zomer stonden ze nog op het dB’s terras en gaven een heerlijk optreden. Liedjes over drank & sigaretten, (verloren) liefdes en algehele existentiële vertwijfeling.

Lokale opener van deze avond is ISMENA. Deze nog altijd piepjonge artieste maakt fraaie donkere en dromerige liedjes. Meestal met band maar dit keer solo.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief