Dans & ballet
zondag 21 mei 2023 - donderdag 25 mei 2023

2048 identity in dissolution

2048 identity in dissolution

Praktische informatie

Diverse locaties Utrecht

Utrecht Bekijk locatie
€ 14,50 - € 17,50

Over familie, identiteit, en exclusie

alaa minawi is een Nederlands-Libanees-Palestijnse kunstenaar die werkt tussen beeldende en podiumkunsten. Hij ontwikkelt individuele projecten en ondersteunt andere makers. Na het succes van zijn performance That breath we hold… in 2021 is alaa nu terug met een nieuwe performance genaamd 2048 identity in dissolution (٢٠٤٨ – تَحَلّلْ هَوِيَة). Deze voorstelling begon als een onderzoek naar de gevolgen van het onvermogen van Libanese moeders om hun kinderen het staatsburgerschap te verlenen. 2048 is de naam van het artistiek onderzoek rond het begrip erbij horen en alles wat daaruit voortvloeit. Dit onderzoek manifesteert zich in de vorm van performatieve installaties, allemaal onder dezelfde titel; 2048, maar de ondertitel verandert. 2048 identity in dissolution (٢٠٤٨ – تَحَلّلْ هَوِيَة) is de vierde performatieve installatie die handelt over de notie van zichtbaarheid en onzichtbaarheid.

Een klein, intiem publiek wordt meegenomen op een reis van vragen over hen, hun jeugd, hun familie en identiteit. Zo zijn ze niet alleen toeschouwers, maar een cruciaal en onmisbaar onderdeel van de voorstelling. Samen met zijn publiek bespreekt alaa maatschappelijk geweld dat resulteert in de uitsluiting van bepaalde leden van de samenleving, door onder andere de afwezigheid van een identiteitskaart.

Tijdens het festival Beyond the Black Box van De Brakke Grond ging 2048 identity in dissolution ( ٢٠٤٨تَحَلّلْهَوِيَة) in Nederlandse première. De internationale première vond plaats op 15 januari 2023 in Beiroet (Libanon). Tijdens SPRING (18-27 mei) zal de voorstelling meerdere dagen te zien zijn.

Disclaimers:

1- In deze voorstelling wordt WhatsApp gebruikt. Het publiek moet hun eigen WhatsApp nummer op hun telefoon hebben. Een WhatsApp groep wordt gemaakt met het publiek (10-12 personen). Jouw telefoonnummer wordt deel van die WhatsApp groep. Een deel van de media die je in deze groep stuurt wordt in de voorstelling gebruiken. Laad alsjeblieft je telefoon op voor de voorstelling. De locatie zal de dag van de voorstelling in de WhatsApp groep bekend worden gemaakt.

2- De voorstelling gebruikt soms telefoonflitsen.

3- De voorstelling begint buiten: ben voorbereid op regen en kou.

4- De voorstelling vraagt een bekendheid met WhatsApp. Het is niet mogelijk om mee te doen zonder je WhatsApp nummer.

Locatie: Locatie op dag zelf bekendgemaakt

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief