Theater
dinsdag 23 mei 2023 - woensdag 24 mei 2023

Ascension

Ascension
Eerdere speellocatie, een voormalige schietbaan op het Marineterrein, Amsterdam

Praktische informatie

Stadsschouwburg Utrecht
Lucasbolwerk 24
3512 EJ Utrecht Bekijk locatie
€ 10,00 - € 12,50
Datum di 23 mei - wo 24 mei
Tijd di 23 mei: 19:00, 21:00
wo 24 mei: 16:00, 19:00, 21:00

Een VR experience over de balans tussen hart en hoofd

In het kader van hun afstuderen aan de Academie voor Theater en Dans ontwierpen Paul Boereboom en Leon Rogissart een Virtual Reality experience genaamd Ascension. Ascension is begonnen vanuit het concept van een floating tank: een zoutwaterbad waarin je geen zintuiglijke input krijgt, waardoor je geest eindelijk tot rust kan komen. Je ervaart een gewichtloosheid die essentieel is om jezelf te leren kennen. Dit concept heeft zich vertaald naar een VR ervaring waarin Boereboom en Rogissart op zoek zijn gegaan naar een balans tussen het hart en het hoofd. Hoe bereik je die balans? Hoe gaan de twee met elkaar in interactie?

Met Ascension creëren de kunstenaars een ruimte om deze vragen te beantwoorden, een canvas te bieden waarop de bezoeker zelf mag reflecteren en associëren. Een plek waar we de verlangens van ons fysieke lichaam en de buitenwereld even mogen loslaten en niet meer hoeven te doen dan bestaan.

De VR-experience zorgt door middel van een delicate balans tussen beeld en geluid dat je loskomt van tijd en ruimte. Daarna word je langzaam teruggebracht naar de realiteit.

Locatie: Stadsschouwburg Utrecht Hekmanfoyer

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief