Muziek
vrijdag 26 mei 2023

Blind & Lame

Blind & Lame

Praktische informatie

Theater De Paardenkathedraal
Veeartsenijstraat 155
3572 DD Utrecht Bekijk locatie
€ 10,00 - € 12,50

Concert met gemengde muziekstijlen

Gika en Lucy Wilke, moeder en dochter, en de musici in de band Blind & Lame. De naam is bedoeld om snel hun handicaps aan te stippen: Gika is al 15 jaar blind en Lucy zit door een spierziekte in een rolstoel. Maar dat heeft niets met hun kunst en muziek te maken. Sinds Gika Wilke zich kan herinneren is muziek een belangrijk onderdeel in haar leven. Als tiener ontdekte ze rockmuziek, maar al snel sloeg ze een andere weg in: in Zuid-Frankrijk leerde ze de rumba flamenco en “gipsy” muziek kennen. Ze speelde gitaar en danste. Lucy leerde zingen nog voor ze begon te praten. Moeder en dochter zongen samen, tweestemmig. De relatie tussen de twee is hecht en daarom besloten ze drie jaar geleden een band te vormen.

Lucy’s idee om de band Blind & Lame te noemen was eigenlijk bedoeld als humoristische zelfspot. ”We are not disabled people making music, we are musicians who have a disability. We don’t want to hide that, but that’s not the focus for us. If our music sends a signal that you can do anything, that’s a nice side effect, but not our goal.”

Kort gezegd gaat het bij Blind & Lame gewoon om het produceren van goede nummers. Gika en Lucy componeren samen, schieten videoclips en bereiden hun volgende album voor. De muziek is divers, oprecht, ongecompliceerd, natuurlijk en gepassioneerd. Stijlen – swing, jazz, rumba, country – en talen – Duits, Engels, Frans, Spaans – worden gemengd. Hun muziek is bedoeld om het publiek in een goede stemming te brengen.

Locatie: PaardenKathedraal

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief