Kids Kids: theater & dans
vrijdag 9 juni 2023 - zondag 11 juni 2023

Vlieg! (8+)

De Vrijstaat Vlieg! 8+

Praktische informatie

Podium Hoge Woerd
Hoge Woerdplein 1
3554 VH De Meern Bekijk locatie
€ 6,25 - € 13,50

De muzikale familievoorstelling Vlieg! neemt je mee in het duizelingwekkende leven van een eendagsvlieg.

Van geboorte tot dood volgen we Vlieg, één van de vele kinderen uit een roemruchte vliegenfamilie. Al generaties lang wordt doorgegeven waar deze familie goed in is; handelen in poep.

In deze keiharde branche voert de vliegenfamilie strijd met de concurrent, de Dazen. Maar dan wordt opeens de eigenzinnige Vlieg geboren, die wil breken met deze traditie. Vlieg heeft namelijk een hekel aan strijd en stront – ze wordt er kotsmisselijk van. Vlieg wil iets anders. Avontuur! Niet altijd op voorhand weten hoe het loopt.

Dat geeft natuurlijk stront aan de knikker. Hoe moet Vlieg kiezen tussen haar eigen idealen en de band met haar familie? Ondertussen is er alweer een uur verstreken, zijn opa en oma overleden, liggen er nieuwe larven in de wieg en gaat de bruidsvlucht zo beginnen. Voor je het weet is dit leven voorbij. Tijd vliegt… 

Coming-of-age verhaal Vlieg! gaat over de eeuwige spanning tussen traditie en vernieuwing. Wanneer blijf je binnen gebaande paden, en wanneer volg je je eigen pad? Dit is de 14e voorstelling van De Vrijstaat waar professionele acteurs, studenten uit het kunstvakonderwijs en deelnemers aan onze TheaterAcademie samenkomen in één productie.

9 t/m 11 juni reguliere voorstelling in Podium Hoge Woerd.

12 t/m 14 juni schoolvoorstelling in Podium Hoge Woerd.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief