Festivals
vrijdag 29 september 2023 - zaterdag 30 september 2023

Dutch Burlesque Festival

Dutch Burlesque Festival 2023, in Het Huis Utrecht

Praktische informatie

Het Huis Utrecht
Boorstraat 107
3513 SE Utrecht Bekijk locatie
€ 35,00

Twee avonden vol speelse, schalkse en sexy burlesque waarin glitter en glamour, circus en komedie, striptease en drag samenkomen. Het sfeervolle theater wordt omgetoverd tot een ware Moulin Rouge waar 25 verschillende burlesquesterren uit 12 verschillende landen hun kunsten tonen.

Burlesque is een uitbundige en theatrale viering van de sensualiteit, waarbij vrouwen in alle vormen en maten op het podium verschijnen. Maar dat niet alleen: ook dragqueens, dragkings, genderbenders en boylesque-artiesten hebben een plekje in burlesque. De performers tonen op speelse en sexy wijze een persoonlijk, politiek of vermakelijk verhaal. Het merendeel van de prachtige kostuums belandt op de grond, maar tepels en kruis blijven (meestal!) bedekt. Tijdens het Dutch Burlesque Festival zie je klassieke burlesque met weelderig versierde korsetten en wapperende waaiers, maar ook experimentele en theatrale acts komen langs. Iedere avond is er een compleet unieke show met nieuwe artiesten. 

Wil je graag zelf aan de slag? Dat kan! Een aantal van de artiesten geeft workshops zodat je ook jouw creativiteit en sensualiteit kunt vieren. Maak je eigen tepelsieraden of leer bijvoorbeeld een sexy choreografie. 

Kijk op www.dutchburlesquefestival.com voor een overzicht van alle workshops en shows.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief