Theater
woensdag 27 september 2023 - donderdag 28 september 2023

Kikker Stelt Voor: Vecht

Kikker Stelt Voor: Vecht - te zien in Theater Kikker Utrecht
foto: Jean van Lingen

Praktische informatie

Theater Kikker
Ganzenmarkt 14
3512 GD Utrecht Bekijk locatie
€ 7,00 - € 14,00
Datum do 28 sep
Tijd 20:00

Wat betekent het om uitgekleed te worden door de overheid? Wat betekent het om altijd op je hoede te moeten zijn voor je achternaam, je afkomst en je dubbele nationaliteit?

In de aangrijpende monoloog Vecht die Maxine Palit de Jongh op basis van het toeslagenschandaal schreef, maken we de ondergang mee van Zafirah. Zafirah is een jonge levenslustige vrouw die werkt voor de juridische afdeling van een overheidsinstelling, twee kinderen opvoedt en geplet wordt in de racistische raderen van de overheid. Envelop na envelop valt op de mat, waarin Zafirah wordt aangemerkt als fraudeur. Ze moet betalen en boeten tot er niets meer van haar overblijft. 

Vecht maakt de verwoestende gevolgen van de toeslagenaffaire (tienduizenden ouders werden ten onrechte aangemerkt als fraudeur) voelbaar.

Maxine Palit de Jongh, Nadia Amin, Zephyr Brüggen zijn met de voorstelling Vecht, genomineerd de BNG Bank Theaterprijs 2023.

Tekst – Maxine Palit de Jongh Spel – Nadia Amin Regie – Zephyr Brüggen i.s.m. Nadia Amin Vormgeving / lichtontwerp – Loes Schakenbos Kostuum – Eos Brüggen / Akelei Loos Muziek – Martin van Hees Dramaturgie, tekst begeleiding – Liet Lenshoek Techniek – Luca van Deurzen & Ray Vaessen Met dank aan – Matthias de Koning

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief