Film
vrijdag 17 november 2023 - zaterdag 18 november 2023

Sweet Dreams

Sweet Dreams

Praktische informatie

Hoogt in Bieb Neude
Neude 11
3512 AE Utrecht Bekijk locatie

Sweet Dreams van filmmaker Ena Sendijarevic is een bitterzoet koloniaal familiedrama en de openingsfilm van het Nederlands Film Festival en ook daarna nog te zien bij Hoogt in Bieb Neude. 

Op een afgelegen Indonesisch eiland, tijdens de nadagen van het koloniale tijdperk, valt de Nederlandse suikerfabrikant Jan (Hans Dagelet) plotseling dood neer voor de ogen van zijn vrouw Agathe (Renée Soutendijk). Hun vervreemde zoon Cornelis (Florian Myjer) en zijn hoogzwangere vrouw Josefien (Lisa Zweerman) arriveren vanuit Nederland om het familiebedrijf over te nemen. Tot ieders ontzetting blijkt Jans concubine Siti (Hayati Aziz) een sleutelrol in zijn testament te vervullen. Te midden van een opstand van de Indonesische arbeiders, begint een kat-en-muis-spel waar niemand heelhuids uit zal komen. Sweet Dreams combineert meedogenloze satire en een uitbundige esthetiek in een verhaal over de ondergang van het Europese kolonialisme.

Cast: Renée Soutendijk, Florian Myjer, Lisa Zweerman, Hans Dagelet, Hayati Azis, Peter Faber, Rio den Haas, Muhammad Khan

Regisseur: Ena Sendijarevic

https://www.imdb.com/title/tt13110998/

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief