Musea & exposities
woensdag 1 november 2023 - zondag 7 januari 2024

Don’t Be Evil

Don't Be Evil
Unknown Label van Nicolas Gourault

Praktische informatie

IMPAKT Centrum voor Mediacultuur
Lange Nieuwstraat 4
3512 PH Utrecht Bekijk locatie

De hoofdtentoonstelling van het IMPAKT Festival 2023 loopt van 1 november 2023 tot 7 januari 2024 bij IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur]. In een tweede, aanvullende tentoonstelling, die loopt van 1 tot 19 november 2023, presenteren we een selectie werken van de projectgroepen die betrokken zijn bij CODE. De CODE-tentoonstelling wordt gehouden in de galerieruimten van Fotodok en Casco, recht tegenover het IMPAKT-gebouw. Lees meer over de aanvullende tentoonstelling bij Fotodok / Casco.

De hoofdtentoonstelling van het IMPAKT Festival 2023 presenteert werk van gerenommeerde en opkomende internationale kunstenaars. De tentoonstelling omvat ook werken en projecten die geproduceerd zijn in residency’s die werden ondersteund door het European Media Art Platform, een programma waar IMPAKT aan deelneemt. 

De speelse, speculatieve en subversieve werken in deze tentoonstelling gaan over wat wij zien als de belangrijkste kwesties die invloed hebben op onze digitale rechten en agency: surveillance, data-extractie, Big Tech-strategieën, de uitvergroting van menselijke vooroordelen en onze toekomst met kunstmatige intelligentie (AI). We hebben deze werken geselecteerd vanwege hun inspirerende of provocerende inhoud en de manier waarop ze humor en verrassing gebruiken. Ze zorgen ook voor bewustwording en informeren ons over wat er op het spel staat in een steeds sneller digitaliserende wereld. 

Openingstijden:

Tijdens IMAPKT Festival
1 – 5 november 2023
Woensdag – zondag, 12.00 – 20.00

Na het festival
8 november 2023 – 7 januari 2024
Woensdag – zondag, 12:00 – 17:00

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief