Klassieke muziek
donderdag 18 januari 2024

Pieces of Tomorrow: Music of Leonard Bernstein

Pieces of Tomorrow: Music of Leonard Bernstein

Praktische informatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht Bekijk locatie
€ 21,00

Pop en klassiek slaan de handen ineen en presenteren Pieces of Tomorrow: klassiek in een nieuw jasje. In een dik uur hoor je fragmenten uit klassieke meesterwerken die je eens live gehoord móet hebben in je leven. Je biertje mag mee naar binnen, visuals en lichtshow ondersteunen het verhaal en verder laten we de muziek spreken, die heeft geen aanpassing nodig. Host dj St. Paul stelt de dirigent en musici allerlei vragen zodat je het verhaal achter de muziek leert kennen. Laat je onderdompelen in de sound van een voltallig symfonieorkest!

Leonard Bernstein
Netflix roffelt al maanden op de trom: 20 december gaat Maestro, de nieuwe serie over de Amerikaanse dirigent Leonard Bernstein, in première. Perfecte gelegenheid om deze editie te wijden aan Bernsteins Symphonic Dances uit de West Side Story. Legendarische muziek van deze legendarische dirigent/componist. In 1957 schreef hij de score voor dit New Yorkse Romeo & Julia-verhaal, de film was een gigantisch succes. Een paar jaar geleden maakte Spielberg er nog een remake van, met precies deze muziek. Cooler dan Bernstein wordt klassiek niet.

Afterparty
Na het concert gaat het feest tot middernacht door. De bar is open, dj. St. Paul zorgt voor dansbare tunes en de musici mengen zich met publiek voor een praatje.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief