Klassieke muziek
donderdag 11 april 2024

Pieces of Tomorrow: Mendelssohn 3

Pieces of Tomorrow: Mendelssohn 3
foto: Anna van Kooij

Praktische informatie

TivoliVredenburg
Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht Bekijk locatie
€ 21,00
Datum do 11 apr
Tijd 21:00 - 22:15

Pop en klassiek slaan de handen ineen en presenteren Pieces of Tomorrow: klassiek in een nieuw jasje. In een dik uur hoor je fragmenten uit klassieke meesterwerken die je eens live gehoord móet hebben in je leven. Je biertje mag mee naar binnen, visuals en lichtshow ondersteunen het verhaal en verder laten we de muziek spreken, die heeft geen aanpassing nodig. Host dj St. Paul stelt de dirigent en musici allerlei vragen zodat je het verhaal achter de muziek leert kennen. Laat je onderdompelen in de sound van een voltallig symfonieorkest!

Mendelssohns Debuut
Het debuut van Felix Mendelssohn bij Pieces. Bijzonder eigenlijk, want zijn Derde Symfonie is een van de allermooiste symfonieën die ooit geschreven zijn. De bijnaam is de Schotse, en het is niet moeilijk om de Schotse Highlands met romantische kasteelruïnes en ruige kusten voor je te zien als je er naar luistert. Mendelssohn wordt vaak weggezet als een brave Biedermeier-componist; vreselijk onterecht is dat. Als je muziek na 180 jaar nog zo binnenkomt ben je een eersteklas genie.

Afterparty
Na het concert gaat het feest tot middernacht door. De bar is open, dj. St. Paul zorgt voor dansbare tunes en de musici mengen zich met publiek voor een praatje.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief