Kids Muziek & concerten
zondag 12 mei 2024 - zaterdag 1 juni 2024

BeatRoots (16+)

BeatRoots (16+)

Praktische informatie

De Vrijstaat
Hof van Monaco 3
3541 DT Utrecht Bekijk locatie
Regulier
gratis

BeatRoots is het maandelijkse muzieklab van De Vrijstaat. Met een muziekstudio, podium en muziekcafé geeft BeatRoots ruimte aan jonge muziekfanaten om elkaar te inspireren en samen muziek te maken. BeatRoots wordt geleid door drie net afgestudeerde muzikanten met een breed netwerk van makers om zich heen. Tijdens de speel- en luistersessies staat het onderzoeken van nieuwe muziek, het combineren van elektronische muziek en instrumentalisten en het samenbrengen van verschillende muziekstijlen centraal. Ieder genre en instrument is welkom!

Voor een BeatRoots-avond wordt een thema gekozen dat als leidraad voor de sessie dient. Je kunt eerst komen eten om kennis te maken met andere deelnemers. Na de maaltijd wordt er gezamenlijk of in kleinere groepjes gewerkt met en gesproken over het thema, of wordt er een masterclass gegeven door een gastmuzikant. Vervolgens is er ruimte om werk aan elkaar laten horen en dit samen te bespreken. In die gesprekken kun je de input halen die je nodig hebt om verder te kunnen met je muziek: juist door te praten met muzikanten die werken met andere stijlen ontwikkel je een nieuwe blik op je eigen werk. De sessies eindigen met ruimte voor optredens en gezamenlijke jams.

Naast de maandelijkse sessie-avonden organiseert De Vrijstaat jaarlijks ook een BeatRoots Summer Workout en een BeatRoots Winter Workout: schrijverskampen van één of twee dagen.

Locatie:
De sessies vinden plaats de muziekstudio van De Vrijstaat. Adres: Hof van Monaco 3.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief