Muziek
vrijdag 23 februari 2024

TABLAO: Flamenco

TABLAO: Flamenco

Praktische informatie

Stadsklooster Utrecht
Kanaalstraat 198
3531 CR Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 4,00 - € 10,00

In TABLAO nemen Tjebbe Broek, Erminia Fernandez Córdoba & Romina Toroz je mee op muzikale reis naar hun flamenco, hun persoonlijkheid en hun wereld.

Flamenco is deels gebaseerd op bestaande ritmes, teksten, melodieën en deels op eigen creaties en improvisatie. Wanneer een gitarist, danseres en zangeres worden samengevoegd tot een “Cuadro Flamenco” (flamencogroep) ontstaat er iets bijzonders…

Flamenco heeft zich anno 2023 ontwikkeld tot een altijd in beweging zijnde muziekvorm waarin gitaristen, dansers en zangers op zoek gaan naar hun persoonlijke toevoeging aan de al langer bestaande facetten van de muziek. Niets staat écht vast, maar ook niet alles mag.

TABLAO is een programma dat je meeneemt op dit avontuur en je kennis laat maken met alle verschillende kanten van het genre. Een climax waarin gitaar, dans en zang alles op alles zetten om je mee te nemen in een bepaalde emotie. Een cooling-down waarbij alleen de gitaar de ruimte vult met klanken en het publiek even kan ademen. De muzikanten onderling gaan op zoek naar de muzikale connectie met elkaar en dagen elkaar uit, niet volledig zeker van hoe de afloop zal verlopen: in het moment, op het podium. 

Tussen de nummers word je aan de hand van verhalen, vertalingen en anekdotes meegenomen naar de oorsprong van de muziek en zullen de artiesten hun persoonlijke verhalen en ervaringen delen. 

Bezetting: 

Ermínia Fernández Córdoba – Zang
Romina Toroz – Dans
Tjebbe Broek – Gitaar

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief