Musea & exposities
vrijdag 22 maart 2024 - zaterdag 4 mei 2024

In Touch: How to Connect in the Age of Digital Humanity?

In Touch: How to Connect in the Age of Digital Humanity?
Be My Guest! (2023) by Anna Pompermaier & Cenk Güzelis in collaboration with Valdemar Danry

Praktische informatie

IMPAKT Centrum voor Mediacultuur
Lange Nieuwstraat 4
3512 PH Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 5,00
Datum vr 22 mrt t/m za 4 mei
Tijd wo t/m zo: 12:00 - 18:00

Voeg toe aan je kalender:

Met smartphones en social media belooft technologie ons dichter bij elkaar te brengen. Van nauwe familie tot verre kennissen en onbekenden, iedereen is binnen handbereik, en toch is de eenzaamheid de afgelopen jaren sterk toegenomen. De voortdurende en snelle ontwikkeling van technologie zorgt voor drastische veranderingen in de manier waarop connecties worden gevormd: met elkaar, met onszelf en met de natuur. Is er nog sprake van verbinding in het digitale tijdperk? Biedt technologie wel de connectie die nodig is? Of nemen onze apparaten en digitale connecties langzaam de plaats in van menselijk contact? 

Met de nieuwe expositie In Touch verkent IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur] vormen van verbinding in tijden van de digitale mensheid. Laat je onderdompelen in interactieve kunstwerken, audiovisuele ervaringen, virtual reality en AI, en ontdek dat de lijn tussen connectie en disconnectie dunner is dan je zou denken. Aan de hand van immersieve en speelse werken ondervind je als bezoeker aan den lijve wat het betekent om een emotionele relatie aan te gaan met technologie en via technologie met de ander, en wat het betekent om verbonden te zijn. 

In Touch opent op 22 maart (vrij toegankelijk), en is van 23 maart t/m 4 mei 2024 te bezoeken op woensdag t/m zondag, van 12.00 – 18.00 uur.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief