Film
zaterdag 24 februari 2024

Middag van het Fantastische Boek: Robot Dreams

Middag van het Fantastische Boek | Robot Dreams

Praktische informatie

Hoogt in Bieb Neude
Neude 11
3512 AE Utrecht Bekijk locatie

Op 24 februari vieren we het fantasygenre! Sciencefiction, fantasy en horror – dat is de Middag van het Fantastische Boek in Bieb Neude. Hoogt haakt graag aan met twee films: Humanist Vampire Too Sensitive to Kill en Robot Dreams.

Robot Dreams
Robot Dreams is een unieke en lieve film vol met humor, vriendschap en nostalgische popcultuur. In het New York van de jaren ’80 wordt de vriendschap tussen Dog en Robot op de proef gesteld in dit hartverwarmende avontuur. Voor jong én oud.

Dog woont op zichzelf in Manhattan, maar is het zat om altijd alleen te zijn. En dus bestelt en bouwt hij zijn eigen robot. Al snel worden Dog en Robot beste vrienden en gaan ze er samen op uit om New York te ontdekken. Maar na een prachtige stranddag slaat het noodlot toe en worden ze van elkaar gescheiden. Dog zet alles op alles om bij zijn robotmaatje terug te komen, terwijl Robot blijft dromen over hun avonturen samen.

Robot Dreams, geregisseerd door Pablo Berger (Blancanieves), ging in wereldpremière op het Filmfestival van Cannes en won de Grand Prix in Annecy op het belangrijkste internationale animatiefilmfestival.

https://www.imdb.com/title/tt13429870/

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief