Musicals & shows
donderdag 18 april 2024

Great Catch II, Fresh taste of circus

De CircusCoalitie - Great Catch II, Fresh taste of circus
foto: Gerrit Scheurs

Praktische informatie

Podium Hoge Woerd
Hoge Woerdplein 1
3554 VH De Meern Bekijk locatie
Regulier
€ 19,00
Studenten
€ 16,00
U-pas
€ 9,50

De Circuscoalitie selecteerde voor deze tweede editie van Great Catch – a fresh taste of circus drie korte stukken van een nieuwe generatie circusartiesten. Zij tonen hun bijzondere talent in grappige, ontroerende en persoonlijke theatervoorstellingen.

Luuk Brantjes heeft zich gespecialiseerd in de mogelijkheden van het teeterboard (wipplank), waarmee kracht omgezet kan worden in een staat van gewichtloosheid. In L O N E maakt hij de balans op tussen alleen of eenzaam zijn. In een wereld waar we constant met elkaar verbonden zijn, lijkt de angst voor het alleen zijn gegroeid. L O N E is een eerbetoon aan de singles, aan de vrijbuiters, aan ieders inventieve ik.

Acrobatentrio Tête-bêche combineert in 3+1 het spel van de diabolo met partneracrobatiek. Marieke Thijssen, Charlie Wheeler en Wilko Schütz bouwen een complex web van hypnotiserende choreografieën, afgewisseld met spectaculaire momenten waarbij niet alleen de diabolo maar ook de acrobaten door de lucht vliegen.

Harvey Cobb won in 2022 de BNG Bank Circusprijs met zijn eigenzinnige mix van comedy, improvisatie en jongleren. Harvey speelt een deel uit zijn hilarische solo Pink Boots and An Alcoholic Sock Puppet. Een mix van maffe stand-up, doorvoelde oprechtheid en een overvloed aan roze laarzen, waarbij je gaat afvragen of alles vreselijk fout gaat of precies volgens plan.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief