Theater & toneel
dinsdag 23 april 2024 - woensdag 24 april 2024

Java 1948.

Java 1948.
foto: Jostijn Ligt

Praktische informatie

Theater Kikker
Ganzenmarkt 14
3512 GD Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 16,00
Studenten
€ 12,00
U-pas
€ 8,00
Leden / ledenpas
€ 13,00
Groepen
€ 12,00

Film, theater en documentairemaakster Hanneke Coolen-Colsters vond het dagboek van haar opa die ze nooit heeft gekend. Hij vocht als Brabantse jongen langs Nederlandse kant in de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië. Op een bepaald moment stopt zijn dagboek. Die lege bladzijden waren voor Hanneke de reden om op onderzoek te gaan, op reis langs haar familie, Nederlandse veteranen om uiteindelijk te eindigen bij Irma Devita, de kleindochter van een Indonesische vrijheidsstrijder.

Het resultaat is een luisterervaring over ons verleden en hoe dat tot nu doorwerkt. Een indringende ervaring van getuigenissen en persoonlijke ervaringen. Met als rode draad de ontmoeting van het Nederlandse perspectief met een Indonesische verlichte dame, Irma Devita.

De voorstelling heeft een bijzondere vorm. Je krijgt een koptelefoon op. Je hoort Hanneke live vertellen maar ook fragmenten uit interviews, archiefstukken en af en toe een acteur. Hiervoor werd ze ondersteund door Mirke Kist en Nele Eeckhout van Slowpony, ook bekend van Audiocollectief Schik (BOB, Laura H., El Tarangu). Theater en podcast komen samen in deze theatrale luisterervaring.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief