Dans & ballet
woensdag 24 april 2024

Digital Twin

Digital Twin
foto: Kim Vos

Praktische informatie

Stadsschouwburg Utrecht
Lucasbolwerk 24
3512 EJ Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 18,50 - € 28,50
Kinderen
€ 12,50
CJP
€ 19,50 - € 23,50
U-pas
€ 19,50 - € 23,50

Alles en iedereen heeft een digitale tweeling. Ook jij, in de vorm van alle data die er over jou zijn verzameld. Heb je daar volledige controle over, of niet? Hoe verhouden de digitale en fysieke wereld zich tot elkaar? Wie beïnvloedt eigenlijk wie? In deze voorstelling verkent choreograaf David Middendorp het gebied waar de digitale en fysieke wereld elkaar overlappen.

‘Digital Twin’ bestaat uit vier choreografieën. ‘MetaHuman’ – een samenwerking met choreograaf Wubkje Kuindersma – laat ons zien welke vorm de digitale tweelingversie van een mens kan hebben. Hoe zou het zijn om onze digitale tweelingbroer of -zus te ontmoeten? In het ontroerende ‘Missing’ gaat een danseres een duet aan met de digitale versie van iemand die er fysiek niet meer is. ‘Frequentie 3’ opent de poorten van de wiskundige wereld van getallen. Tot slot wordt oude bekende ‘Airman’ (video) opgevoerd: “David Middendorp verbluft met dansers en drones die samensmelten in een betoverende wereld.” (de Volkskrant ****)

Er is ook een VR-versie
‘Digital Twin’ is ook te bekijken als VR-voorstelling, waarbij je m.b.v. een headset volledig wordt ondergedompeld in deze wondere wereld.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief