Musea & exposities
zaterdag 23 maart 2024 - zondag 26 mei 2024

Tussen Beton en Verbeelding

Tussen Beton en Verbeelding; L-Tuziasm in zijn atelier
L-Tuziasm in zijn atelier - foto: Raymond Dekker

Praktische informatie

Galerie Rob Rademaker
Minrebroederstraat 9
3512 GS utrecht Bekijk locatie
Regulier
Gratis toegang
Tijd za t/m zo: 13:00 - 17:00

Voeg toe aan je kalender:

De Utrechtse kunstenaar L-Tuziasm presenteert recente schilderijen in zijn solo expositie ‘Tussen Beton en Verbeelding’. Een unieke combinatie van stedelijke dynamiek en artistieke verbeelding komt samen in deze intrigerende tentoonstelling. 

De kunstenaar laat zich inspireren door het stadse leven en de dynamiek en verandering van de stad. Deze verandering ondervindt hij zelf in zijn zoektocht naar een atelier. Zijn eerste atelier moest wijken voor het nieuwe stationsgebied, van het volgende atelier werd eind vorig jaar plots de huur opgezegd om te worden gesloopt. Zijn huidige, tijdelijke atelier zal in de toekomst plaatsmaken voor nieuwbouw.

De onzekerheid en het telkens weer aanpassen aan de nieuwe situatie en omgeving lijkt paradoxalerwijs een bron van nieuwe energie.

In de schaduw van beton en bouwplaatsen vindt L-Tuziasm inspiratie voor zijn verfstreken waarmee hij met bijzonder kleurgevoel fragmenten van gebouwen, herinneringen en fantasieën verwerkt tot een nieuw beeld.

Zijn werk nodigt de toeschouwer uit om vrijelijk de eigen interpretatie en verbeelding aan de kunstwerken te verbinden, zoals de straten van een stad zich aanpassen aan de blik van de voorbijganger.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief