Lezingen
maandag 13 mei 2024

Dialoog Diner: Zijn criminelen verantwoordelijk voor hun daden?

Dialoog Diner: Zijn criminelen verantwoordelijk voor hun daden?
foto: Jelmer de Haas

Praktische informatie

Diverse locaties Utrecht

Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 34,50

Wie een gruwelijke moord pleegt, willen we het liefst lang opsluiten. In hoeverre moet het strafrecht aandacht hebben voor de psychische toestand en achtergrond van de dader? Met criminoloog dr. Laura van Oploo (UU) en schrijver en filosoof dr. Lotje Steins Bisschop praten we over veiligheid, vrije wil en blinde vlekken in ons rechtssysteem.

Over de Dialoog Diners
Zit jij wel eens aan tafel met een mond vol onuitgesproken meningen? Lik jij je vingers af bij een portie filosofie op je bord? Ben je benieuwd naar het smakenpalet van (on)bekenden en experts op het gebied van criminaliteit, man-vrouwverschillen of het eten van vlees? In deze serie bieden we gepeperde thematische maaltijden, smaakvol gezelschap en een snufje nieuw inzicht. Ga met tafelgenoten en wetenschappers in gesprek over maatschappelijke vragen en dilemma’s. Schuif je ook aan?

Er wordt een speciaal driegangendiner samengesteld met gerechten die aansluiten bij het gesprek van de avond. De inloop is vanaf 18:00 uur. Het programma start om 18:30 uur en kost €34,50 (€26,00 voor studenten). De locatie is nog even geheim, maar we kunnen wel alvast verklappen dat de chef-koks achter het voormalige culinaire offensief De Zware Jongens het diner voor hun rekening nemen in een nieuw te openen restaurant. Kortom: daar wil je bij zijn!

Hoe werkt het? Je kunt voor het diner reserveren met een aanbetaling van €15 via een ticketlink die een aantal weken op voorhand beschikbaar is. De rest van het bedrag betaal je op de avond zelf.

Nb.: locatie nntb.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief