Klassieke muziek
zaterdag 18 mei 2024

Symfonieorkest Eindhoven: Passie en romantiek

Symfonieorkest Eindhoven: Passie en romantiek
Lisa Jacobs - foto: Ronald Knapp

Praktische informatie

Geertekerk
Geertekerkhof 23
3511 XC Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 20,00
Studenten
€ 15,00
Kinderen
€ 15,00
Datum za 18 mei
Tijd 20:15 - 22:00

Voeg toe aan je kalender:

Het vioolconcert van Brahms is een van de belangrijkste werken uit het vioolrepertoire. Technisch is het concert zeer veeleisend: met een ruim gebruik van meerstemmigheid, gebroken akkoorden, snel passagewerk en ritmische variatie.

De Nederlandse violiste Lisa Jacobs is een van de toonaangevende musici van haar generatie en wordt geroemd om haar gepassioneerde, virtuoze spel, verrassende programma’s en podiumpresentatie in combinatie met haar doorleefde muzikaliteit.
Op 17-jarige leeftijd maakte haar succesvolle debuut bij het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Riccardo Chailly en speelde sindsdien meerdere malen in alle grote concertzalen van Nederland en verder over de hele wereld.

De Symfonie in D mineur is het bekendste orkestwerk en de enige symfonie geschreven door de 19e-eeuwse componist César Franck. De symfonie hanteert een cyclische vorm, waarbij belangrijke thema’s in alle drie de delen terugkeren. Bijzonder mooi is de melodische lijn aan het begin van het langzame deel met harp, althobo en de geheimzinnig spelende gedempte strijkers.

Over het orkest
Sinds 1969 is Symfonieorkest Eindhoven uitgegroeid tot een volwaardig symfonieorkest van hoog niveau. De leden zijn gevorderde amateurs en beroepsmusici uit Eindhoven en daarbuiten, die met elkaar een passie delen voor klassieke muziek. Het orkest geeft 5 concerten per jaar, o.a. in het Muziekgebouw en op andere locaties in Nederland. Sinds 2017 is de Britse dirigent Quentin Clare de vaste maestro van het orkest.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief