Musea & exposities
zaterdag 29 juni 2024 - zondag 22 september 2024

Christendom en slavernij

Christendom en slavernij in Museum Catharijneconvent Utrecht, campagnebeeld

Praktische informatie

Museum Catharijneconvent
Lange Nieuwstraat 38
3512 PH Utrecht Bekijk locatie
Volwassenen
€ 15,00
Senioren
€ 13,50
Studenten
€ 7,00
MJK
gratis
Datum za 29 jun t/m zo 22 sep
Tijd di t/m vr: 10:00 - 17:00, za t/m zo: 11:00 - 17:00

Voeg toe aan je kalender:

Bezoek deze zomer Christendom en slavernij. Een Nederlands verhaal. Deze tentoonstelling is relevant voor iedereen. Aan de hand van historische bronnen, persoonlijke reflecties, onderbelichte perspectieven en hedendaagse kunst krijg je inzicht in de vaak onbesproken relatie tussen het christendom en het Nederlandse slavernijverleden. Het christendom had een cruciale invloed op het denken over slavernij. Zowel de voor- als tegenargumenten werden uit de Bijbel gehaald.

Deze geschiedenissen werken door tot op de dag van vandaag. Ze hebben de identiteit van Nederland mede gevormd. Nooit eerder is er op deze schaal een zo’n veelomvattende tentoonstelling over dit onderwerp georganiseerd. Een must-see deze zomer.

Hedendaagse kunst
Naast historische objecten is er in de tentoonstelling een belangrijke rol weggelegd voor hedendaagse kunst. Met werk van Patricia Kaersenhout, Jörgen Gario, Rita Maasdamme, Jerrold Saija, Natasja Kensmil, Nelson Carrilho, Kenneth Aidoo, Remy Jungerman, Ruben Cabenda, Femke Dix en Dion Rosina. Serana Angelista is verantwoordelijk voor het grafisch ontwerp van de tentoonstelling. Bureau Namelok maakt het ruimtelijk ontwerp.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief