Festivals
vrijdag 19 april 2024 - zondag 21 april 2024

Openingsweekend Vechtclub

Praktische informatie

Vechtclub XL
Europalaan 2
3526 KS Utrecht Bekijk locatie

Vrijdag 19 april, 16.00 tot 22.00, trapt De Vechtclub af met het – al bijna vertrouwde – Studio-T. De omgetoverde SRV-wagen die nu als geluidsstudio dient. Het programma start met Open Decks. Voel je vrij om langs te komen met een usb-stick en vinyl om zowel voor als achter de decks mede muziekliefhebbers en dj’s te ontmoeten.

Daarna ga je lekker door in House dance. Zet de stoelen opzij met de House Dance community en show je moves. Skatepark Utrecht sluit de avond af met een best trick contest, waarbij de skaters worden opgehyped door lokaal collectief peer2peer achter de decks.

Zaterdag 20 april, 14.00 tot 22.00, kan je weer niet stilzitten. Dan is er Disco Apenkooien. Heb jij ook zo’n heimwee naar de goede oude tijd van schoolgym, trefbal en apenkooien? Treur niet want Disco Apenkooien 2024 heeft het. Het wordt een dag waar je kan lachen, spelen, dansen en sporten zonder verplichtingen. Aanmelden kan via dit aanmeldformulier. Daarna brengt Rythm ‘de ultieme 90’s sound (House, Progressive en Trance) met een moderne twist.

Zondag 21 april start vroeg, om 11.00 met Betonnerie. De Betonnerie is de tweedehandsmarkt waar je kleding, meubels, platen en kunst kunt kopen onder het genot van (live)muziek. Er is een groot terras inclusief eetkraampjes en de toegang is gratis. Deze editie is de grootste tot nog toe. Dus kom vooral snuffelen.
Tijdens de Betonnerie neemt het feministisch festival Wijffies030 de plaat over met vrouwelijke muzikanten, DJ’s, kunstenaars en schrijvers. Feminisme is, naast heel nodig, vooral heel erg leuk! Kom dansen op muziek van Utrechtse artiesten Aslaug, Roos Blufpand en Motie van Wanvrouwen. Luister naar de lezing van Kunstmeisjes over vrouwen in de kunst. En struin over de makersmarkt met werk van vrouwelijke illustratoren, schrijvers en kunstenaars. Vier de vrouw en kom naar Wijffies!

Kan je het openingsweekend niet?
Vanaf 19 april is De Vechtclub elk weekend open t/m september. Kijk vooral op de agenda op de website.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief