Musea & exposities
zaterdag 6 april 2024 - zaterdag 27 april 2024

Beneath ‘The Portal’

Beneath 'The Portal'

Praktische informatie

De Nijverheid
Nijverheidskade 15
3534 AZ Utrecht Bekijk locatie
Regulier
gratis

Deze expositie van Laurie Drew in samenwerking met Guillaume Versteeg en Jochen Lange is een expositie in de tunnel om je in onder te dompelen en je bewustzijn te overstijgen.

Drew’s werk bestrijkt verschillende disciplines, waaronder abstracte schilderkunst, beeldhouwkunst, installatie en performance, en tart beperkende categoriseringen. Met zijn werk schept hij werelden waarin chaos en harmonie samenkomen.  

Voor Kunst Koers (dat voortaan Kunst Kade gaat heet) maakte Laurie eerder een werk getiteld: ‘The Portal’. Dat werk was geïnspireerd op de Japanse torii, een heilige poort die een overgang van de menselijke wereld naar heilige grond symboliseert.

In de expositie Beneath ‘The Portal’ verkennen we een wereld onder deze ‘doorgang’. Daar vinden we een wereld waarin “ons bewustzijn wordt overstegen”. Laurie noemt het “een plek waar onze geesten vrij zijn om het universum opnieuw te verbeelden zonder beperkingen”. Het is een onderwereld geïnspireerd door oude mythen en legendes, sciencefiction en heidense culturen. Het is een reeks van schilderijen, sculpturen en performances. 

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief