Musea & exposities
zaterdag 6 april 2024 - zondag 28 april 2024

Schommelschip

Schommelschip

Praktische informatie

EXbunker
Wilhelminapark 24
3581 NE Utrecht Bekijk locatie
Regulier
gratis

De expositie “Schommelschip” in de Exbunker is een samenwerking tussen twee studenten van de HKU Fine Arts: Sietske Zandbergen en Guus Holtman. Sietske (2002), een vierdejaarsstudent, creëert keramische sculpturen die geïnspireerd zijn door de humor en absurditeit van over-the-top consumptieproducten zoals in horecabeelden, speelgoed en internetvideo’s. Haar werk lijkt op het eerste gezicht onschuldig, met glanzende kleuren en zoete details, maar hoe langer je kijkt hoe meer je van je oorspronkelijke aanname afwijkt.

Guus (1998) is geobsedeerd door latex en brengt zijn vlezige wereld tot leven met verschillende karakters op een performatieve manier. Zijn werk wordt vaak ondersteund en gevuld door etenswaren zoals melk, eieren en tomatensap. Guus trekt je aandacht terwijl  hij je  tegelijkertijd kan afstoten. Hij haalt inspiratie uit de menselijke imperfecties die we allemaal delen, kronkels en fratsen worden gewaardeerd.

In “Schommelschip” verkennen Sietske en Guus hoe hun werk zich tot elkaar verhoudt in de unieke omgeving van de Exbunker. De expositie nodigt je uit om met een speelse blik je eigen reflectie en de ruimte te benaderen. Vind jezelf terug in deze bunker gevuld met kleur, vlees, licht en lucht. Je bent van harte welkom bij een absurd dagje uit.

Zaterdag & zondag: 13:00-18:00 uur.

2e/3e/4e vrijdag van de maand: 12:00-17:00 uur.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief