Klassieke muziek
zaterdag 29 juni 2024

Ode an die Freude

Ode an die Freude

Praktische informatie

Jacobikerk
Sint Jacobsstraat 171
3511 BP Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 19,50
Studenten
€ 10,50
U-pas
€ 10,50
CJP
€ 10,50
Datum za 29 jun
Tijd 19:30

Voeg toe aan je kalender:

Deze zomer voert het USKO o.l.v. Stijn Berkouwer werken uit van de ‘Drie Grote B’s’ uit de klassieke muziek: Bach, Beethoven en Brahms.

Koor en orkest wagen zich aan de hemelbestormende Negende Symfonie van Ludwig van Beethoven. Dit revolutionaire stuk viert dit jaar zijn 200-jarig jubileum en kenmerkt zich door grote dynamische contrasten, onverwachte wendingen en natuurlijk door de wereldberoemde finale: de extatische, universele vreugdezang Ode an die Freude met koor en solisten. Met zijn Negende Symfonie veranderde Beethoven de loop van de muziekgeschiedenis voorgoed.

Daarnaast voert het koor twee stukken uit van de andere Grote B’s: de melancholische Fünf Gesänge van Johannes Brahms en het omvangrijke motet Jesu, meine Freude van Johann Sebastian Bach. Twee absolute parels binnen de a-capellamuziek.

Het USKO voert dit programma uit op 28 en 29 juni. Op 28 juni openen we de vijfde editie van het Beethoven Festival in de monumentale Buitensociëteit van Zutphen, de stad waarvan gefluisterd wordt dat Beethoven dáár geboren zou zijn – en dus niet in Bonn. Op 29 juni sluiten we het USKO-jaar af in de vertrouwde Jacobikerk in Utrecht.

Het Utrechts Studenten Koor en Orkest is met meer dan 180 leden één van de grootste studentenmuziekgezelschappen van Nederland. Elk jaar voeren we één van de grote koorwerken van Bach uit (Mattheüs Passion, Johannes Passion, Hohe Messe). Naast het jaarlijkse Bachprogramma selecteren we voor het najaar en voor de zomer werken die zeer afwisselend zijn in tijdperk, afkomst en stijl.

Deuren open: 18:30
Inleiding: 18:45
Aanvang: 19:30

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief