Theater & toneel
zaterdag 18 mei 2024 - zondag 18 augustus 2024

Openluchttheater: Bep, dochter van Rietveld

Openluchttheater: Bep, dochter van Rietveld

Praktische informatie

Rietveld Schröderhuis
Prins Hendriklaan 50
3512XC Utrecht Bekijk locatie
Regulier
€ 17,50
Datum za 17 aug - zo 18 aug
Tijd za 17 aug: 19:30 - 21:30
zo 18 aug: 19:30 - 21:30

Voeg toe aan je kalender:

Unieke locatieversie van de voorstelling Bep, dochter van Rietveld ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Rietveld Schröderhuis.

Na het eerdere succes in (internationale) theaterzalen is de voorstelling ‘Bep, dochter van Rietveld’ voor het eerst te zien op locatie: in en rondom het Rietveld Schröderhuis.

In deze voorstelling zien we door de ogen van Bep hoe haar vader omarmd wordt door kunstgroep De Stijl. De bonte stoet aan personages die vervolgens voorbijtrekt, blijkt niet alleen voor haar vader, maar ook voor Bep zeer bepalend voor de rest van haar leven. Een belangrijke inspirator voor Gerrit werd mevrouw Truus Schröder-Schräder, met wie hij later een affaire kreeg. Via haar familie kwam hij in contact met kunstenaars waaronder Charley Toorop, van wie Bep schilderles aan huis kreeg. Dit theaterstuk geeft een ontroerend inkijkje in het leven achter de beroemde naam.

  • Inloop: 19:30 uur
  • Start voorstelling: 20:00 uur
  • Afloop: 21:30 uur
  • Inclusief korte pauze

Bezoekers met een ticket ontvangen een koptelefoon. Er zal dus geen gebruik gemaakt worden van versterkt geluid, de gehele voostelling is alleen met een koptelefoon te volgen. 

17 & 18 augustus is in het Engels.

17 & 18 August is in English. Every visitor will receive a headphone. The entire performance can only be followed with headphones.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief