Diversen Lezingen
dinsdag 21 mei 2024 - dinsdag 2 juli 2024

Het Filosofisch Kwintet met Arnon Grunberg

Het Filosofisch Kwintet met Arnon Grunberg

Praktische informatie

Leeuwenbergh
Servaasbolwerk 1
3512 NK Utrecht Bekijk locatie
Regulier
gratis
Datum di 2 jul
Tijd di 2 jul: 16:00 - 17:15, 19:00 - 20:15

Voeg toe aan je kalender:

Op 21 mei en op 2 juli neemt Omroep HUMAN vier afleveringen op van het tv-programma Het Filosofisch Kwintet. HUMAN nodigt jou van harte uit om daar als publiek bij te zijn. Presentator Arnon Grunberg zal na afloop van de tv-opnames in gesprek gaan met het aanwezige publiek.

Thema: de geest van de rechtsstaat
Voor het 14e seizoen van Het Filosofisch Kwintet onderzoekt Arnon Grunberg met verschillende denkers de geest van de rechtsstaat om te doorgronden wat we eigenlijk precies bedoelen als we het over de rechtsstaat hebben. Gaat het over de letter van de wet of moeten we intenties achterhalen? Wat en wie willen we ermee beschermen? Hoe? En vooral: waarom? In de afleveringen komen er veschillende subthema’s aan bod zoals geweld, intimiteit en autocratische verleiding.

Aanmelden voor publiek
De opnames zijn op 21 mei en op 2 juli in De Leeuwenbergh aan het Servaasbolwerk in Utrecht. Na afloop van de opnames zal Arnon Grunberg een kwartier in gesprek gaan met het publiek als reflectie op het gevoerde gesprek. Je kunt je aanmelden voor de opname om 16.00 uur of om 19.00 uur. In totaal zal de opname rond de anderhalf uur duren. Op beide dagen kun je je voor 1 of 2 afleveringen opgeven, dat doe je via Omroep Human. Je ontvangt voorafgaand aan de opname meer informatie over de inhoud, de inloop en exacte tijden.

Op tv vanaf 23 juni
De afleveringen die worden opgenomen in de Leeuwenbergh worden uitgezonden vanaf 23 juni wekelijks om 12:05 uur op NPO 1.

Meer informatie over het Filosofisch Kwintet

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief