Musea & exposities
zaterdag 25 mei 2024 - zondag 23 juni 2024

toorn

Praktische informatie

Kunsthal Kloof
Nijverheidskade 15
3534 AZ Utrecht Bekijk locatie

In de duo-expositie zijn kunstenaars Krijn Kroes(NL, 1994) en (NL, 1996) gevraagd om een expositie vorm te geven waarin recent werk gepresenteerd wordt. De kunstenaars verdiepen zich in het thema van mythe en sacraliteit en hoe dit gevangen wordt in kunst. 

Krijn Kroes en Bas Burghard zijn voor ‘Toorn’ gezamenlijk op zoek gegaan naar de manier waarop het gevoel van sacraliteit zich uit in kunst. Hoe ervaren we de atmosfeer van het werk en de ruimte waar we ons in begeven en hoe biedt kunst de ruimte voor verwondering, stilte en reflectie. Voor de opening van deze duo-expositie hebben de kunstenaars kandelaren gemaakt om met kaarslicht de expositie te kunnen verlichten. Uit het onderzoeken van de sacrale ervaring van kunst is een expo voortgekomen waarin de tentoonstellingsruimte als haast spirituele plek wordt benaderd. Hoe versterken we deze diepgewortelde, intieme relatie met kunst en waarom ervaren we kunst soms op bijna religieuze wijze.

‘Toorn’ omarmt de stilte en tastbare connectie die we met kunst kunnen ervaren. Als een crypte biedt de expositie een rustplaats voor oprechte interactie, bezinning en gevoel.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief