Musea & exposities
zaterdag 8 juni 2024 - zondag 7 juli 2024

Paul Faassen: NU

Paul Faassen: NU

Praktische informatie

Moving Gallery
Mgr van de Weteringstraat 69
3581 ED Utrecht Bekijk locatie

Moving Gallery Utrecht opent zaterdag 8 juni NU, een solo-expositie van de tekenaar Paul Faassen die wekelijks de Volkskrant verrijkt met zijn kenmerkende stijl en beschouwingen over de tijdsgeest. Paul Faassen heeft meer creatieve ideeën dan hij kwijt kan in krant of tijdschrift. Moving Gallery toont een overzicht van zijn hele oeuvre waaronder aquarellen, foto’s, keramiek en textielwerk. Tijdens NU is nieuw, niet eerder geëxposeerd werk te zien.

Peter Buwalda, schrijver, collega columnist bij de Volkskrant en fan van Faassen’s werk, opent de expositie.

‘Met zijn humor weet hij ons keer op keer te confronteren met ons onbewuste kuddegedrag in deze springerige maatschappij’. Dat vindt Arnoud van Mosselveld van de Moving Gallery zo sterk aan de illustraties van Paul Faassen die iedere zaterdag in het Volkskrant Magazine staan’. ‘Paul Faassen maakt nog veel meer. Hij is een veelzijdig kunstenaar en dat weten steeds meer kunstliefhebbers te waarderen. Vandaar deze overzichtstentoonstelling.’ aldus Van Mosselveld.

De expositie wordt een installatie van alles wat aan Faassen’s creatieve brein ontspruit; een nieuwe serie vogeltekeningen, museumfoto’s die voor het eerst geëxposeerd worden en daarnaast keramisch en textielwerk, een collectie filmpjes over Faassen’s kijkgedrag en prints en boeken. Een spannend, mooi, inspirerend en geestig geheel.

De titel NU sluit aan bij de titel van zijn nieuwe boek Even in het Nu. Na de binnenwereld van huisdieren in Dieren zonder honger en vervolgens de emoties van vogels in Eh…, probeert illustrator Paul Faassen nu het doen en laten van de mens te doorgronden. En dat is eigenlijk ook het thema van de expositie NU.

Opening door Peter Buwalda: zaterdag 8 juni, 16:00.
De expositie loopt vervolgens t/m zondag 7 juli en is te bezoeken op vrijdagen, zaterdagen en zondagen van 12:00 – 17:30. Op donderdagen op afspraak/

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief