Musea & exposities
dinsdag 2 juli 2024 - vrijdag 30 augustus 2024

Stadsknippers – Tekenen met de schaar

Stadsknippers - Tekenen met de schaar
Paula Versnick

Praktische informatie

Stadhuis Utrecht
Stadhuisbrug 1
3511 JK Utrecht Bekijk locatie
Datum di 2 jul t/m vr 30 aug
Tijd ma t/m vr: 08:30 - 17:00

Voeg toe aan je kalender:

Gedurende de zomermaanden juli en augustus exposeren Utrechtse papierknippers en -snijders recent werk in het Stadhuis van Utrecht. Van klassieke zwart-wit silhouetten van de stad tot grote, kleurige wandkleden en van uiterst gestileerd tot buitengewoon gedetailleerd. In papierknippen komt veel creativiteit tot uiting en elke deelnemer geeft een eigen interpretatie aan het thema Utrecht. Deelnemers aan de tentoonstelling zijn Sandra Westgeest, Maja Houtman, Carin van Dongen, Pooja Verma, Sabeth Elberse, Jet van Dam, Miguel Castro en Paula Versnick. Allen zijn lid van de Utrechtse knipkring van de Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst en bezitten meer dan één kunsttalent: ze kunnen ook schilderen, boekbinden, tegels ontwerpen of goudsmeden. Ze zijn komiek, grafisch vormgever of zanger.

Papierknippen heeft al meer dan vier eeuwen een plek in de Nederlandse samenleving en is bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. De Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst bestaat ruim veertig jaar en telt meer dan 300 leden die samen de papierknip en -snijkunst uitoefenen, van elkaar leren en kennis delen. In samenwerking met musea en galerieën organiseert zij tentoonstellingen en ondersteunt haar papierkunstenaars daar waar mogelijk.

Tijdens de tentoonstelling kunnen bezoekers zelf aan de slag tijdens een van de gratis workshops. Ervaring is niet vereist. Alle niveaus van bekwaamheid zijn welkom. Raadpleeg voor de tijden de website papierknippen.nl.

Ma t/m vr 8:30-17:00 uur (do tot 21:00 uur).

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief