Het Dutch Harp Festival gaat door! Vorig jaar moest er vanwege de ingrijpende maatregelen pas op de plaats gemaakt worden, dit wordt op op 15 en 16 mei de eerste online-editie van het festival gevierd. Met (grotendeels) de artiesten die vorig jaar al in de startblokken stonden. Natuurlijk hoopt het festival het publiek ook live te mogen verwelkomen, maar hoe dan ook wordt het festival in zijn geheel live gestreamd: deels vanuit TivoliVredenburg en deels vanuit de thuisbasis van de artiesten zelf, waar ter wereld dan ook.

Programma-overzicht 2021

Op 15 en 16 mei komen de beste harpisten ter wereld virtueel samen onder aanvoering van festivaloprichter en harpist Remy van Kesteren. Bijna alle optredens en voorstellingen zijn (wereld)premières, en het festival programmeert daarbij dwars door alle stijlen en genres heen: pop, klassiek, jazz, elektronische en wereldmuziek en improvisatie komen allemaal voorbij. Remy van Kesteren – inmiddels een artiest van wereldformaat, introduceert beroemde collega’s als Lavinia Meijer, Gwyneth Wentink, Tom Monger – de harpist van rockband Florence and the Machine – en de Franse harpiste/zangeres/componiste Laura Perrudin, die eerder al grote indruk maakte tijdens het DHF. Het internationale improvisatiecollectief Orchestra Elastique speelt muziek bij de filmklassieker King Kong uit 1933 en een aantal jonge harpisten zal zich verenigen in het Harp Leerorkest.

DHF World Harp Competition 2021

Vast onderdeel van het Dutch Harp Festival is ook dit jaar weer de World Harp Competition, een platform voor de meest getalenteerde, authentieke en creatieve harpisten ter wereld. Voorafgaand aan het festival vinden er – wederom online – voorrondes plaats. Van de kandidaten die deelnemen aan de competitie, worden er maximaal drie kandidaten geselecteerd voor de Finale op zondag 16 mei.

Meer info via: harpfestival.nl