Festivals
zondag 30 juni 2024

Gluren bij de Buren

Gluren bij de Buren
foto: Maarten Eykman

Praktische informatie

Diverse locaties Utrecht

Utrecht Bekijk locatie
Regulier
Gratis toegang
Datum zo 30 jun
Tijd 13:00 - 18:00

Voeg toe aan je kalender:

Gluren bij de Buren komt voor de zeventiende keer naar Utrecht op zondag 30 juni 2024. Amateurkunstenaars van alle soorten disciplines betreden het gazon als podium, in Zuilen tot Leidsche Rijn.

In Utrecht is Gluren bij de Buren inmiddels een begrip. En ook deze editie openen gastvrije Utrechters hun tuin voor buurtgenoten en andere cultuurliefhebbers. 30 juni kun je (naar verwachting) in meer dan 150 tuinen onder het genot van een kopje koffie of thee genieten van lokale amateurkunstenaars. Van cabaret tot muziek en theater, er is voor iedereen wat leuks te begluren. Fanatiekelingen kunnen tot zeven optredens bekijken en kinderen kunnen gewoon mee!

Tot en met 12 mei zijn we op zoek naar tuinen en acts voor deelname! Allerlei soorten optredens zijn denkbaar op het podium van Gluren bij de Buren. Muziek, theater, dans, cabaret, het kan en mag allemaal. Alle podiumkunstenaars treden drie keer een half uur op, telkens voor nieuw publiek. Ook tuinen in alle soorten en maten kunnen aangemeld worden. De programmamakers zoeken een act die past bij het formaat van het tuintheater. 

Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne en wordt georganiseerd in samenwerking met ZIMIHC. Het festival verlaagt drempels voor buurtontmoeting en creëert podia voor lokale amateurkunsten. Vind meer informatie of meld je aan tot en met zondag 12 mei via www.glurenbijdeburen.nl.

Het festival vindt plaats in 29 gemeenten: Almere, Amersfoort, Arnhem, Breda, Den Bosch, Deventer, Doetinchem, Dordrecht, Dronten, Ermelo, Harderwijk, Heerlen, Hengelo, Huissen, Leeuwarden, Leusden, Maastricht, Nijmegen, Roermond, Roosendaal, Sittard-Geleen, Stichtse Vecht, Utrecht, Venlo, Wageningen, Woerden, Zaanstad, Zutphen en Zwolle. 

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief