Hoogt on Tour vertoont op 3 april in samenwerking met Bibliotheek Neude twee korte filmprogramma’s van het Kaboom Animation Festival. 

13.30 uur Kaboom – Shorts for kids (10+)

Kaboom Anination Festival 2021 serveert weer kleurrijke shorts voor families en kinderen uit de hele wereld. Dit jaar kun je acht short verwachten voor kinderen van 10+. Met onder andere films over een kleverige oranje substantie, een alligator-ei en een klein meisje dat de missverkiezing wil winnen terwijl haar eigenaardige familie in het publiek zit… Wat kan er misgaan?

Let op: Engels gesproken en niet ondertiteld.

21.15 uur Kaboom – Shorts in Competition 4

De internationale competitie is het hart van het festival. In deze programma’s zijn de beste korte animatiefilms van het moment te zien, gekozen uit de circa 1,500 inzendingen die het festival dit jaar ontving.

We kijken onder andere naar een film over een held tegen die per ongeluk in een laboratorium superkrachten heeft gekregen, maar daar niet op zit te wachten. In ‘Wade’ ontmoeten we een gezin dat door het stijgen van de zeespiegel moet vluchten en dan wordt opgejaagd door een tijger. En ook ontmoeten we Beryl die de meest excentrieke kunstwerken maakt.

Let op: Engels gesproken en niet ondertiteld.