Rondleidingen
zaterdag 14 oktober 2023 - vrijdag 29 maart 2024

Onder de pannen

Onder de pannen

Praktische informatie

Kasteel de Haar
Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens Bekijk locatie
Datum za 14 okt t/m vr 29 mrt
Tijd 11:00 - 17:00

Een kijkje nemen onder de pannen van Kasteel de Haar. Vanaf 14 oktober kan het, tijdens de rondleiding ‘Onder de pannen’ op het kasteel in Haarzuilens. De route voert langs wenteltrappen naar verborgen ruimtes, smalle gangen, torenspitsen, zolders en weergangen hoog boven de grond. Plekken die normaal gesproken gesloten blijven voor bezoekers. 

Torendol
Pierre Cuypers, architect van de herbouw van Kasteel de Haar, had een grote voorliefde voor torens en bijzondere daken. Tijdens de herbouw liet hij het dan ook niet na torens toe te voegen, hoger te maken en te bekronen (voorzien van een kroonachtige top). Zo verhoogde hij de Riddertoren tot wel 36 meter, voegde een verdieping toe aan de Duiventoren en voorzag ze van houten weergangen. 

De rondleiding ‘Onder de pannen’ geeft onder andere een kijkje in deze ‘torendolheid’ van Cuypers en vertelt over de functie van de torens en de weergangen. Waarom heet de Duiventoren bijvoorbeeld zo? Een kruip-door-sluip-door-rondleiding achter de schermen van het kasteel.  

Tickets
De rondleiding ‘Onder de pannen’ is te boeken van 14 oktober tot en met 29 maart 2024, in combinatie met een regulier kasteelbezoek voor € 5,00 per persoon extra. De rondleiding bevat veel trappen en is daardoor niet voor iedereen geschikt. Ga naar kasteeldehaar.nl voor meer informatie en tickets.  

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief