Reserveren: Tel: 06-45355966 of e-mail: info@salonvanweleer.nl
Meer informatie: https://salonvanweleer.nl

Kom een kilootje boeken halen in de Salon van Weleer.

Datum: 5, 12, 19, 26 juni 2021.

Tijd: 11:00 tot 18:00 uur

Kosten: gratis

Ontdek nieuwe werelden en doe nieuwe inzichten op door te lezen. Verrijk jezelf met kennis of laat je meenemen in een verhaal. In samenwerking met Bibliotheek Utrecht mogen wij tweedehands boeken in allerlei genres gratis weggeven. Regelmatig komen er nieuwe boeken bij.   

Iedere zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur bij de Salon van Weleer, Oudegracht 290 werfkelder in Utrecht.

Kom je ook een kilootje boeken halen?

Wel van te voren even reserveren.

BREIEN MET SOPHIE & LOUIS

Breien met Louis en Sophie is een vrolijke wekelijkse online uitzending over verrassende en grappige feitjes en weetjes uit de tijd van weleer. Iedere vrijdag bespreken chef-kok Louis en 19e- -eeuwse huishoudster Sophie verschillende rubrieken, zoals o.a. ‘Het verhaal achter de foto’, het ‘Recept van Weleer’, en de ‘Gouwe Ouwe van Louis’.

Tijdens de uitzendingen vertellen zij van alles over de oorsprong van een bepaald woord of gezegde, een foto, spotprent, een lied van weleer en vanzelfsprekend heeft Louis ook nog een heerlijk recept voor de kijkers. 

Datum: 2, 9, 16, 23, 30 april
Tijd: 19.30 uur
Kosten: gratis

Reserveren: Tel: 06-45355966 of e-mail: info@salonvanweleer.nl
Meer informatie: https://salonvanweleer.nl

De uitzending is vrijdagavond om 19.30 uur te bekijken op de Facebookpagina van de Salon van Weleer: https://www.facebook.com/SalonvanWeleer

HISTORISCHE STADSWANDELING MET STADSGIDS SOPHIE
Iedere zaterdag en zondag om 11:00 uur ben je van harte welkom voor een historische stadswandeling door Utrecht met de 19e-eeuwse huishoudster Sophie.

Sophie is de welbespraakte eerste huishoudster van Madame Belle de Fleurdelis. Zij neemt je mee langs bekend en minder bekend Utrecht. Zij vertelt niet alleen over de rijke geschiedenis van deze prachtige stad, maar kent ook vele verhalen van de mensen die door de eeuwen heen de straten bevolkt hebben. ‘De waarheid is altijd maller dan je zelf zou kunnen verzinnen’, is het motto van Sophie. Afhankelijk van hoeveel Sophie te vertellen heeft is de duur van de wandeling 60 tot 90 minuten.

Tijd: 11:00 -12.30 uur
Prijs: € 5,- met een gratis kopje koffie of thee erbij.
Reserveren: Tel: 06-45355966 of e-mail: info@salonvanweleer.nl
Startpunt: Verzamelen voor de deur op de kade bij de Salon van Weleer
Meer informatie: https://salonvanweleer.nl

HET VOLLENHOVENS KRUIDENVROUWTJE
Iedere zaterdag en zondagmiddag kun je in de Salon van Weleer je de toekomst laten voorspellen door het Vollenhovens kruidenvrouwtje Sophie. Volgens de eeuwenoude traditie van het theeblaadjes lezen zal zij je een inkijkje geven in wat de toekomst mogelijk voor jou of jullie in petto heeft .

Je kunt haar vragen stellen over liefde, geluk, toekomst, werk en levensbestemming . De symbolen die de blaadjes vormen vertaalt zij naar het dagelijks leven en de toekomst.

Laat voor jezelf, of samen met anderen (max. 3 personen), de toekomst voorspellen of geef het cadeau. Sophie ontvangt je graag.
Tijd: vanaf 13:00 uur.
Kostprijs: €7,50 per lezing per persoon met natuurlijk een kopje thee erbij.

BELLE’S DETECTIVE BORDSPEL
Iedere vrijdag zaterdag en zondag ben je van harte welkom in de Salon van Weleer om een spannend en uitdagend detective bordspel te komen spelen.
Slagen jullie erin om één of meerdere van de misdaden op te lossen?
Duik in het jaartal 1910 en los samen een moord uit de tijd van Weleer op! In de geheime mysterieuze ruimte achter in de werfkelder van de Salon van Weleer speel je het spel samen met een acteur. De speciale beeld en geluidsdecors verhogen de sfeer. Kom samen (max. 4 personen) dit spannende bordspel spelen in de Salon van Weleer.

Tijd: vanaf 13:00 uur.
Kostprijs: € 29,95 per spel van 60 tot 90 minuten, met een gratis kopje thee of koffie erbij.

LEESREPETITIES FOR FUN
Iedere 3e zaterdagmiddag van de maand ben je van harte welkom in de Salon van Weleer aan de Oudegracht 290 ( werfkelder in Utrecht) om samen een toneelstuk hardop te lezen.

Je samen verdiepen in een (klassiek) toneelstuk. Hoe leuk is dat?
Samen rond de tafel (max. 8 personen) breng je een toneelstuk al hardop voorlezend tot leven. Door je in te leven in een personage en samen te ontdekken hoe het karakter en het toneelstuk is opgebouwd. Echt fun! Van Shakespeare tot aan van Veen!
Vergeet niet om te reserveren!

Aanvang: 14:00 uur
Kostprijs: €5,- per persoon met een gratis kopje thee of koffie erbij.

FILMS KIJKEN IN DE SALON VAN WELEER
Iedere tweede zondagmiddag van de maand ben je van harte welkom in de Salon van Weleer om 100% originele films van eigen makelij te bekijken.

In de culturele broedplaats van de Salon van Weleer worden ook films geproduceerd. De afgelopen twee jaar maar liefst 2 speelfilms, zoals de bitterzoete eigentijdse speelfilm ‘Minimalturen’ en de nostalgische streekfilm ‘Sophie de korte film’. Maar dat niet alleen. Tijdens coronatijd produceerde Stichting Gullie maar liefst 5 Korte Thuisfilms. Al deze films zijn in eigen beheer en zonder subsidies gemaakt en nu iedere tweede zondag van de maand te zien in de Salon van Weleer. Je mag zelf kiezen welke film je wilt zien. De filmmiddagen zijn gratis toegankelijk.

Wil je een VIP arrangement met fris en lekkere snacks? Ook dat is mogelijk.
Sophie ontvangt je of jullie (max. 6 personen) graag in de werfkelder.

Vergeet niet om te reserveren!

Aanvang: 16.30 uur
Toegang: Gratis, met een heerlijk kopje thee of koffie erbij.
VIP-arrangement: €9,95 per persoon.

BINGO-KLETS MET SOPHIE & LOUIS
Iedere derde zondagmiddag van de maand ben je van harte welkom in de Salon van Weleer in heerlijk ouderwets modern Bingo-Klets te spelen.

Een en al gezelligheid met de 19e-eeuwse huishoudster Sophie en chef-kok Louis. Beiden zitten nooit om een verhaal verlegen en kletsen er vrolijk op los terwijl je ondertussen gezellig bingo speelt.
Het gaat natuurlijk om de gezelligheid en misschien is er ook nog wel een klein prijsje te winnen.
Vergeet niet om te reserveren!

Aanvang: 14.00 uur
Toegang: Gratis, met een heerlijk kopje thee of koffie erbij.

VERHALEN AAN DE KEUKENTAFEL
Iedere eerste zondag van de maand om 14:00 uur ben je van harte welkom in de Salon van Weleer om gezellig met Louis en Sophie aan te schuiven rond de keukentafel.

Chef-kok Louis en de eerste huishoudster Sophie ontvangen je met alle egards op deze middag, waarbij je naast gezellig smullen van een lekker traditioneel hapje, kunt genieten van verhaaltjes, moppen en markante en frappante krantenberichten van ongeveer 100 jaar geleden.
Heerlijk knus samenzijn (uiteraard coronaproof) waarbij je zelf ook een duit in het zakje kunt doen door zelf een mop of verhaal te vertellen!

Vergeet niet om te reserveren!

Aanvang: 15.00 uur
Toegang: €9,95 inclusief traditioneel hapje, koffie of thee.

HET LEGE GRAF VOORGELEZEN
Iedere tweede zondagmiddag van de maand ben je van harte welkom in de Salon van Weleer in Utrecht om te komen luisteren naar de spannende historische thriller ‘Het lege graf’ over Belle de Fleurdelis, de eigenaresse van de Salon van Weleer

Chef-kok Louis en/ of eerste huishoudster Sophie heten je van harte welkom en zullen je voorlezen uit dit spannende boek waarin de ontdekking van het graf van Tutanchamon in 1922/1923 door Howard Carter centraal staat. Het verhaal is gebaseerd op (verrassende) historische feiten. Wie zijn de stille investeerders van de opgravingen, waarom vind er een (geheime) veiling plaats van de kostbare schatten uit het graf en wie heeft het op Belle’s leven gemunt?
De verhalen rondom Belle zijn zoals altijd smeuïg, reuze spannend, onnavolgbaar avontuurlijk, waarbij zij tegen wil en dank in de meest benarde situaties terecht komt. Heerlijk even lekker genieten, onder het genot van een gratis kopje koffie en/of thee, van dit spannende boek met humor en verrassende plotwendingen.

Vergeet niet om te reserveren!

Tijd: 14:00 uur.
Kostprijs: Gratis, met natuurlijk een kopje thee erbij.

EVEN THUIS KOMEN
Iedere vrijdagmiddag ben je van harte welkom in de Salon van Weleer, samen of alleen, om, een boek te lezen, te studeren, een gezelschapsspel te spelen of gewoon om even te kletsen. Even weg van de waan van de dag in de tijdloze en sfeervolle inrichting van de Salon van Weleer. Heerlijk genieten van de sfeer, even tot rust komen of juist om energie op te doen. Niets moet en veel mag (mits binnen de coronaregels). Fijn om weer andere mensen te zien!
Wil je op een andere dag komen, dat kan ook, neem dan even contact op!

Vergeet niet om te reserveren!

Tijd: 13:00 uur tot 18:00 uur
Toegang: Gratis, met natuurlijk een kopje koffie of thee erbij.

PEEK-A-BOOK
Iedere vierde zaterdag van de maand ben je van harte welkom in de Salon van Weleer om te komen luisteren naar fragmenten van 19e-eeuwse sensuele en erotische gedichten en verhalen.
Anders dan men soms denkt wisten de Victorianen wel raad met erotische verhalen en gedichten. Ben je nieuwsgierig naar hoe dat klonk? Kom dan op de vierde zaterdag van de maand naar de Salon van Weleer en neem plaats voor de gordijntjes, betaal een euro en ze gaan speciaal voor jou even open en de zoete woorden worden alleen voor jou voorgedragen….

Tijd: 14:00 uur tot 17:00 uur
Toegang: € 1,00 per verhaaltje en met natuurlijk een kopje koffie of thee erbij.

WERKEN MET GROEPEN, SAMEN KUN JE MEER DAN ALLEEN

Op zaterdag 12 september start de doorlopende cursus Werken met Groepen onder leiding van groepsdynamicus, trainer en teambuilder Gert van Veen.

Het werken met groepen kan eenvoudig lijken. We maken immers allemaal deel uit van groepen. Toch valt er veel te ontdekken wanneer je hier meer kennis over opdoet. Kennis die belangrijk is om samen te kunnen werken en grotere doelen te verwerkelijken. Ofwel de meerwaarde van samenwerken te ontdekken. ‘Werken met Groepen’ is een uitdagende en prikkelende cursus voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe groepen werken.

De doorlopende cursus: ‘Werken met Groepen’ gaat op zaterdag 12-9-2020, om 13.00 uur van start. De bijeenkomsten vinden plaats op iedere tweede zaterdagmiddag van de maand. De kosten bedragen 20 euro per keer.

Geef je van tevoren op, bel naar 06-45355966 of stuur een Whatsapp naar 0654947103. Of stuur een e-mail naar: info@salonvanweleer.nl

Tijd: 13:00 uur tot 18:00 uur
Kosten: € 20,00 per keer. Koffie en thee zijn gratis.

LEER MIJ DE LIEFDE KENNEN
Een theatervoorstelling voor geliefden en zij die de liefde zoeken. In het nieuwe seizoen kun je op afspraak in de Salon van Weleer samen met je geliefde, date, of genodigden deze exclusieve voorstelling bezoeken.

De voorstelling ‘Leer mij de liefde kennen’ is een theatervoorstelling voor geliefden en zij die de liefde zoeken. Een intieme voorstelling waar alle geheimen van de liefde aan je geopenbaard zullen worden. Ontdek het verschil tussen Eros, Amor en ontdek de geheimen van het zoenen!
Een vrolijke exclusieve voorstelling voor jou en je genodigde(n) (max. 6 personen), gespeeld door 2 acteurs, waar je nog jarenlang voordeel van kunt hebben!

Vergeet niet om te reserveren!

Datum: dagelijks op afspraak
Prijs: €59,95 per voorstelling met koffie, thee of een verfrissing

GA TOCH LEZEN! GRATIS BOEKEN HALEN
Ieder weekend kun je op zaterdag en zondag in de Salon van Weleer gratis een boek komen halen uit de speciale boekenkast.

Lezen is niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens gezond voor je! Je steekt er wat van op en je kunt heerlijk je fantasie gebruiken om nieuwe werelden in je hoofd te creëren. Of meeleven met de karakters uit een boek. Je kunt op zaterdag en zondag een boek gratis komen halen uit de speciale boekenkast (max. 3 boeken per keer).

Datum: elke zaterdag & zondag Tijd: 11:00 tot 19:00 uur   LEVEND KIJKSPEL: ALLES
Een spannend interactieve detective die door twee acteurs tot leven wordt gebracht. Door interactieve opdrachten op te lossen en onderling te overleggen, probeer je samen de moorden op te lossen. In vijf scenes zitten clous verstopt waarmee je de dader kunt achterhalen. Natuurlijk coronaproof!
Lukt het jullie om in 2 uur te achterhalen wie de dader van de moord is? Datum: dagelijks te reserveren
Prijs: € 69,95 per hoorspel met koffie, thee of een verfrissing