De opening en start van de tentoonstelling is verzet van 19 februari 2021 naar 25 juni 2021. De tentoonstelling blijft vervolgens ruim 6 maanden te zien t/m 9 januari 2022.

Maria Magdalena: een vrouw met vele gezichten
Indringend, overpeinzend, uitdagend, schuldbewust, uitnodigend: de blik van Maria Magdalena kent vele verschijningsvormen waar vele verhalen achter schuilgaan. Ze zalft, verleidt, huilt, bidt, verkondigt, bekeert, en verricht wonderen. De bezoeker ontmoet Maria Magdalena op schilderijen, beelden en foto’s en wordt uitgedaagd om de beeldvorming die door de tijd heen rondom haar is ontstaan te ontrafelen. Was ze nu een vrouw van lichte zeden, een heilige of misschien wel de echtgenote van Jezus? 

Maria Magdalena: het podium dat ze verdient 
Al eeuwenlang laten kunstenaars zich inspireren door Maria Magdalena: van anonieme middeleeuwse meesters tot Marlene Dumas en David LaChapelle. Met spectaculaire kunstwerken uit gerenommeerde binnen- en buitenlandse musea krijgt de mysterieuze Maria Magdalena het grootse podium dat ze verdient: haar eigen tentoonstelling. De oudste verbeelding die te bewonderen is, komt uit de eigen collectie en dateert uit de late elfde eeuw. Het meest recente werk dat naar de tentoonstelling komt, is eind 2020 geschilderd door de Nederlandse kunstenaar Helen Verhoeven. 

Maria Magdalena: publicatie en randprogramma
Bij de tentoonstelling verschijnt een rijk geïllustreerd boek, met twaalf bijdragen van auteurs uit binnen- en buitenland. Zij belichten Maria Magdalena vanuit verschillende religieuze tradities, en besteden aandacht aan haar eigentijdse betekenissen als cultureel fenomeen. Ook wordt er een interessant lezingenprogramma samengesteld en staan er activiteiten met partners in de stad op het programma.

www.catharijneconvent.nl