Koliek is één van de meest bijzondere teksten die er ooit voor het theater zijn geschreven. De beruchte monoloog van Rainald Goetz heeft niet anders dan ALLES tot onderwerp. Wat is bestaan? Wat zijn woorden? Wat is de wereld? Hoe kunnen we in het nu leven als we tegelijkertijd het leven proberen te doorgronden. Koliek is in de handen van regisseur Thibaud Delpeut een muzikale en visuele zoom-in op de elementaire deeltjes van wat het betekent om te ‘zijn’. De voorstelling gaat donderdag woensdag 10 maart 2021 in première in De Paardenkathedraal in Utrecht.

Update 13-1-2021:

Acteur Titus Muizelaar is wegens gezondheidsproblemen (geen corona) helaas niet in staat de voorstelling Koliek te spelen. Zijn rol wordt overgenomen door acteur Vincent van der Valk (Immens, Caligula, Platonov). Regisseur Thibaud Delpeut betreurt de situatie van Muizelaar en het noodzakelijke besluit. Tegelijk verheugt hij zich ook op de samenwerking met Van der Valk, met wie hij meermaals werkte.

Koliek zou 18 februari a.s. in première gaan in Utrecht. De première wordt nu drie weken opgeschoven naar woensdag 10 maart 2021. Koliek is dan tussen 8 en 22 maart acht keer te zien in De Paardenkathedraal Utrecht.