Muziek
vrijdag 26 januari 2024

Utregticana: Yens Music + Siberian Oxygen

Utregticana
foto: Joris Louwes

Praktische informatie

De Kargadoor
Oudegracht 36
3511 AP Utrecht Bekijk locatie

Een unieke avond met Utrechtse singer-songwriters. De gastheren van Van Piekeren ontvangen deze avond weer talentvolle muzikanten.

Deze editie met optredens van Yens Music en Siberian Oxygen.

Yens is een singer-songwriter en brengt Nederlandstalige levensliedjes met een vleugje pop. 

Yens groeide op in Rotterdam en werd van jongs af aan al aangetrokken door muziek maar koos daar uiteindelijk niet voor. Hij pakte zijn gitaar pas weer in de tijd van Covid. Terwijl alles even stil lag vond Yens zijn passie voor het vertellen van verhalen en het uiten van emoties door middel van muziek. 

Uit de as van een andere muzikale samenwerking tussen René Mijderwijk en Marcel Bouvrie ontstond in 2010 Siberian Oxygen. Het samensmelten van folk en singer-songwriter elementen bracht het nieuwe decennium een sfeervolle en vooral akoestische inkleuring. Ondanks de door de jaren afwisselende bezetting van Siberian Oxygen is het muzikale uitgangspunt altijd hetzelfde gebleven: ingetogen songs met subtiele arrangementen, waarin gitaar en harmonieuze samenzang altijd garant staan voor intieme en sfeervolle optredens. De afgelopen 10 jaar heeft de band 2 albums en 2 EP’s uitgebracht waarvan ‘Time for Delay’ pas geleden is uitgekomen.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief