Mystiek leert dat er een grotere werkelijkheid is dan die van ons dagelijkse leven. Door een vermogen in de mens dat boven de rede uitgaat, kunnen we die werkelijkheid kennen. Mystiek is niet vaag en nooit strijdig is met de rede.

Mystiek begint bij de verwondering. Die bewustzijnstoestand is als de draad van Ariadne; ze leidt je naar de mystieke schat. Als die schat je leven gaat doordringen, leidt dat tot gemoedsrust en levensvreugde. Wijzen hebben mensen gewezen op dat mystieke pad. Talloze heilige boeken en plekken verhalen hiervan.

Op het mystieke pad zijn beproevingen en inwijdingen. De paasinwijding is een van de verhevenste.

Verwondering: hou het vast, ga op zoek!
Online, 3 maart 2021 19:30 – 20:30

Mystiek begint bij de verwondering. Die bewustzijnstoestand is als de draad van Ariadne; ze leidt je naar een grotere, mystieke werkelijkheid.

Het pad van de mysticus
Online, 10 maart 2021 19:30 -20:30

Je hoeft geen volledig ingewijde te zijn om mystiek je leven te laten doordringen. Zelfs de eerste stappen op het pad geven gemoedsrust en levensvreugde: de oplossing voor de stress en onrust die ons huidige leven zo vaak kenmerkt.

Heilige boeken en plaatsen
Online, 17 maart 2021 19:30 – 20:30

Door alle eeuwen heen zijn er wijzen geweest die de mens inspireerden tot het gaan van het mystieke pad. Talloze heilige boeken en plekken verhalen hiervan.

De Paasinwijding
Online, 24 maart 2021 19:30 – 20:30

Op het mystieke pad zijn beproevingen en inwijdingen. De paasinwijding is een van de verhevenste.