Uitagenda Utrecht maakt gebruik van cookies.

Diversen
doorlopend

Online quiz ‘Sla je slag!’

Sla je slag
foto: Gert van Veen

Praktische informatie

Thuis
Vanaf je eigen bank
Utrecht Bekijk locatie
Datum doorlopend
Tijd zo: 19:30

Iedere zondagavond om 19.30 uur presenteert de Salon van Weleer, ouderwets moderne cultuurplaats uit Utrecht, de geschiedenisquiz ‘SLA JE SLAG!’;  een vrolijk amusementsprogramma over verrassende, leuke – en minder leuke- feitjes en weetjes over de veldslagen, oorlogen en andere lucratieve ondernemingen uit de vaderlandse geschiedenis.

Iedere week staat een ander thema centraal van de Romeinen tot de Eerste wereldoorlog,  van de Batavieren tot de VOC. Gekonkel, zelfverrijking,  bloedige gevechten en levendige handel vormen het decor, waarbij zowel de bestuurlijke kant als de kant van de gewone burger uitgelicht wordt.  Alles ondersteunt met mooie illustratieve video’s en muziek.  

De presentatie is in handen van Serge Brink en zijn lieftallige assistente Helga ‘Koekje’ Cremers.  ‘Sla je Slag’ is leerzaam en leuk.  Amusement waar je ook nog iets van opsteekt. Natuurlijk met een thuisvraag aan het eind van iedere aflevering!

De uitzending is zondagavond om 19.30 uur te bekijken op de Facebookpagina van de Salon van Weleer: https://www.facebook.com/SalonvanWeleer

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief