Een muzikale one-woman-show over een moeder zonder moeder

Nergens zijn leven en dood zo sterk verbonden als in het moederschap. Moeder worden = leven geven. Het leven is als een echo, het galmt door van generatie op generatie. In stambomen wordt niet alleen het leven, maar ook de dood doorgegeven van moeder op kind. Je kunt je kind beschermen en behoeden voor van alles en nog wat, behalve voor dat onherroepelijke einde. Maar met de dood sterft een moeder niet; ze leeft door in haar kinderen. Je moeder blijft je moeder, je hele leven lang.

Als actrice Anna Schoen deze voorstelling gaat spelen, is zij 41,5. Dezelfde leeftijd die haar moeder had toen ze te horen kreeg dat ze kanker had. Dat dat haar doodvonnis zou zijn, wist ze toen nog niet. Nu Anna zelf moeder is en het moment in zicht komt dat zij ouder zal zijn dan haar eigen moeder ooit geworden is, is het tijd voor een ode aan haar. Aan het moederschap. Een ode aan het leven. En daarmee een ultieme afrekening met de dood.

ECHO is een solo die vertrekt vanuit een intiem autobiografisch verhaal, om zich te ontvouwen tot een universele, verpletterende, ontroerende en zwartkomische reflectie op leven en dood, op menselijke wortels, allesoverheersende angsten en de kringloop van het leven.