Met het nog steeds succesvolle Reverse lieten Johannes Bellinkx en Dennis van Tilburg je achteruit door de stad lopen. Nu gaan ze nog een stapje verder. Met de theatrale installatie Continuum nodigen zij je, samen met Tamar Blom uit om alles als één grote doorgaande beweging te ervaren. Een beweging die ver buiten onze menselijke kaders begint en daar ook eindigt of misschien wel nooit ophoudt.

Zodra je instapt, laat je de werkelijkheid die je kent achter om je te laten meevoeren naar een andere dimensie. Terwijl jij beweegt kijk je naar een ruimte die, net als jij, continu in beweging is. Door het combineren van elementen van cinema, dans, compositie, performance en lichtkunst, worden alle zintuigen aangesproken en verdwijnt het onderscheid tussen wat je ziet, hoort en voelt. Als bezoeker wordt je uitgedaagd om de geijkte referentiekaders los te laten om ruimte te geven aan nieuwe perspectieven.

“Een zinsbegoochelende reis die me terugwierp in mezelf, me dwong mijn controle los te laten, en associaties toe te laten die ik lang was vergeten of niet eens wist dat ik ze had.” Kees Roorda – toneelschrijver.

Production: Production of SoAP Maastricht The Netherlands
Co-production: Feikes Huis Amsterdam, The Netherlands and C-Takt Neerpelt/Genk, Belgium
Concept and Direction: Johannes Bellinkx
Artistic co-creation and dramaturgy: Tamar Blom
Artistic co-creation and composition: Dennis van Tilburg
Lightdesign: Grisha Rungen, Neal Groot
Creative Production: Jakob Proyer
Installation: Soultech – Merijn Versnel and Guido Bevers and Merel Kamp (sacs)

Johannes Bellinkx is onderdeel van makersplatform SoAP Maastricht. Continuum wordt geproduceerd door SoAP Maastricht – Space oriented Artistic Practice – in een co-productie met C-TAKT, platform transdisciplinair talent en Feikes Huis.