Uitagenda Utrecht maakt gebruik van cookies.

Diversen
doorlopend

Curious Ears

Peni Candra Rini
Peni Candra Rini

Praktische informatie

Thuis
Vanaf je eigen bank
Utrecht Bekijk locatie
Datum doorlopend

Voor pasgeboren baby’s is alle geluid gelijkwaardig. Pas later leren we wat valse noten zijn, wat harmonie is, wat in de maat is en wat eruit. Hoe luister je dan later naar muziek die haaks staat op wat je gewend bent? In andere maatsoorten, met andere harmonieën, andere structuren? In deze Engelstalige Curious Ears podcastserie speciaal gemaakt voor Gaudeamus geven musici uit verschillende culturen een hoogstpersoonlijke introductie op de muziek waar zij verliefd op zijn. Ze laten muziek horen, nemen je mee in hun luisterervaring, vertellen en zingen.

Nieuwe podcast door Peni Candra Rini

Deze maand neemt de multigetalenteerde Peni Candra Rini, componist, dichter en vocalist ons mee op een muzikale reis die parallel loopt aan haar eigen artistieke ontwikkeling, van de start van haar carrière als een pesinden, een vrouwelijke stem in de Indonesische gamelan traditie, tot de meest radicale avant-garde op Java. Ze heeft veel composities gemaakt voor zang, gamelan en karawitan, werkte samen met internationale artiesten en was te zien op podia en festivals wereldwijd.

Bekijk ook het interview dat onze programmeur Jonás Bisquert met haar had over de achtergronden bij de podcast (zie hierboven).

Luister hier naar de podcast op Spotify.
Luister hier naar de podcast op Apple Podcasts.

Elke week weten wat er speelt?

Meld je aan voor de Uitmail, Kidsmail of Festivalmail.

Aanmelden voor de nieuwsbrief