Als in 2016 een jonge Nederlandse vrouw met haar twee kinderen uit het kalifaat ontsnapt, raakt iedereen in de ban van dit nieuws. Wie is deze vrouw? Hoe kwam ze in het kalifaat terecht? Hoe wist ze eruit te ontsnappen? En waarom werd ze bij terugkeer in Nederland opgepakt en veroordeeld?

De verhitte discussie over kinderen van moeders die terugkeren uit Syrië laat vrijwel niemand ongemoeid, een gesprek over religie en extremisme lijkt gepaard te gaan met zwart-wit denken. Je bent dader of slachtoffer. Goed of fout. Voor of tegen.

Het er niet over hebben, betekent niet dat het er niet is

Het verhaal van Laura H. past naadloos in de lijn die Toneelgroep Oostpool onderschrijft: het brengen van verhalen van nu over thema’s waar we het vandaag over moeten hebben. Hoe pijnlijk of onbegrijpelijk ze soms ook zijn. Het zijn verhalen die onze huidige tijd tekenen, die gehoord en gedeeld moeten worden en waar we niet van weg mogen kijken. Want het er niet over hebben, betekent niet dat het er niet is.

Testen voor toegang

Deze voorstelling maakt deel uit van een reeks testevenementen in april die onderzoeken hoe de culturele sector weer veilig open kan. Wil je erbij zijn, bereid je dan goed voor. Bezoekers hebben een ticket op naam nodig, én moeten een negatief testbewijs kunnen laten zien. Een test regel je via www.testenvoortoegang.nl.