Je bent jong en je wil wat. Maar je kan niks. Want de collegezalen en cafés zijn dicht, je medestudenten kijken je aan via een scherm, en nieuwe vrienden, een leuke date of studiegenoot vinden is lastig als je continu op mute staat. Studenten geven hun huidige leven een vijf. Tja, de coronamaatregelen gaan niemand in de koude kleren zitten. Hoe kun je in deze vreemde tijden toch je hoofd boven water houden, en niet ten onder gaan aan alle beperkingen?

Op 20 april presenteren de Universiteit Utrecht en TivoliVredenburg Generatie Lockdown, een wetenschapstalkshow voor én met studenten. Hoe kun je betekenis geven aan je studententijd, nu deze zó anders is dan je je had voorgesteld? Wat doet de lockdown met je mentale en seksuele gezondheid? En wat kun je doen om toch je stem te laten horen ondanks de opgelegde restricties?

Testen voor toegang

Met proefevenementen, zoals deze, probeert TivoliVredenburg uit hoe testen voor toegang soepel toe kunnen voegen aan het coronaproof programma. Daarbij houdt men gewoon 1,5 meter afstand, maar wordt wel de hele zaal benut. Bezoekers hebben een ticket én een negatief testbewijs nodig. Lees je hier goed in vóórdat je een ticket koopt.